iOS 9 nu op tweederde van alle iOS-apparaten geïnstalleerd

Redactie
4 november 2015, 9:06
1 min leestijd
iOS 9 nu op tweederde van alle iOS-apparaten geïnstalleerd

66 procent van de toestellen geschikt voor iOS 9 hebben deze geïnstalleerd, zo laat Apple weten. Ook is de tweede versie van iOS 9.2 bèta voor ontwikkelaars uitgebracht, met verdere verbeteringen aan Safari View Controllor.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 adoptie

ios 9 adoptie

Niet zo lang geleden was de iOS 9 adoptie door geschikte Apple-toestellen nog 57 procent. De afgelopen twee weken groeide dit opeens flink naar 66 procent, mede dankzij de update naar iOS 9.1 die 150 nieuwe emoji en verbeteringen aan de Live Foto’s met zich meebracht.

De verbetering aan Live Foto’s zorgt er onder meer voor dat de camera van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus stabiliseert wanneer het merkt dat het omhoog of omlaag gebracht wordt tijdens het opnemen van een Live Foto.

De data van Apple laat verder zien dat ongeveer een kwart van de gebruikers nog iOS 8 heeft geïnstalleerd en dat 9 procent iOS 7 of eerder gebruikt.

iOS 9.2 bèta 2 beschikbaar

Apple bracht gisteren ook iOS 9.2 bèta 2 voor ontwikkelaars uit uit. De update is over-the-air beschikbaar, met behulp van de Settings-app voor ontwikkelaars. Net als de eerste versie van iOS 9.2 bèta brengt de tweede versie verbeteringen aan Safari View Controller met zich mee.

De belangrijkste verandering in iOS 9.2 is de manier waarop Safari werkt in apps van derden. Extensies die door jou zijn geïnstalleerd in de webbrowser blijven werkzaam wanneer Safari in een andere app wordt geopend. De laatste versie introduceert een nieuwe swipe-beweging, waarmee je het pop-up-venster van Safari binnen een app weer kunt wegvegen.

Lees het laatste nieuws over iOS 9

Via: 9to5mac
Bron: Apple
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen