Hacker slaagt erin om iOS 9 te jailbreaken

Gijs Ettes
11 september 2015, 12:22
1 min leestijd
Hacker slaagt erin om iOS 9 te jailbreaken

De consumentenrelease van iOS 9 staat gepland voor 16 september, maar een hacker is er nu al in geslaagd om het besturingssysteem te jailbreaken. Een jailbreak maakt het bijvoorbeeld mogelijk om apps buiten de App Store om te installeren.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 jailbreak is mogelijk

In onderstaande video van hacker iH8snow is te zien dat iOS 9 is te jailbreaken, ondanks dat deze iOS-versie naar verluidt onmogelijk is te kraken. Bovendien is de jailbreak ‘untethered’, wat betekent dat de hack ook blijft bestaan als het iOS-toestel opnieuw wordt opgestart.

https://www.youtube.com/watch?v=BtBqkj7RsFo

In het filmpje wordt de iOS 9 jailbreak gedaan op een iPhone 5 met de laatste software-versie. Volgens iH8snow is de jailbreak ‘dirty en hacky’, maar wel functioneel. Bovendien zou deze ook werken met de bètaversie van iOS 9.1, al wordt dat in de video niet aangetoond.

Overigens is de iOS 9 jailbreak nog niet openbaar gemaakt en iH8snow heeft naar eigen zeggen ook geen plannen om dit te doen. Toch is het goed mogelijk dat andere ontwikkelaars op termijn een jailbreak uitbrengen, aangezien iH8snow heeft laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om de nieuwe iOS-versie te kraken.

Het laatste nieuws over iOS 9

Via: 9to5Mac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen