Tool om iOS 9 te jailbreaken nu te downloaden

Gijs Ettes
14 oktober 2015, 14:31
1 min leestijd
Tool om iOS 9 te jailbreaken nu te downloaden

Het team van Pangu heeft zijn iOS 9 jailbreak uitgebracht voor versies 9.0 tot en met 9.0.2. De jailbreak is ‘untethered’, wat inhoudt dat de hack ook blijft bestaan als het iOS-toestel opnieuw wordt opgestart.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 jailbreak

Nog vóór de release van iOS 9 (16 september) werd aangetoond dat iOS 9 te jailbreaken was, ondanks dat Apple zijn best heeft gedaan om dit te voorkomen. Door het uitvoeren van een iOS 9 jailbreak kun je onder meer apps buiten de App Store om installeren en bepaalde systeeminstellingen aanpassen. Dit is echter alleen aanbevolen voor gebruikers die precies weten wat ze doen.

ios 9 jailbreak

Via deze pagina is de jailbreak-tool van 73MB te downloaden, vooralsnog alleen voor Windows-gebruikers. Een versie voor Mac verschijnt waarschijnlijk binnenkort. Voordat je je toestel jailbreakt, is het aanbevolen om een back-up te maken. Op de website van Pangu staat beschreven welke stappen je kunt doorlopen als het proces niet lukt. Meer tips voor het jailbreaken van iOS 9 vind je op deze pagina. Het doorlopen van de stappen is uiteraard op eigen risico.

De iOS 9 jailbreak maakt gebruik van lekken in het besturingssysteem die waarschijnlijk met iOS 9.1, waarvan al testversies beschikbaar zijn, gedicht zijn. Het team van Pangu bracht eerder ook jailbreaks uit voor iOS 8 en iOS 7.1.

Lees het laatste nieuws over iOS 9

Bron: Pangu
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen