iOS 9 op 57 procent van de iOS-apparaten geïnstalleerd
Rutger Otto

iOS 9 groeit gestaag verder. Drie weken nadat iOS 9 is uitgekomen, heeft 57 procent van de gebruikers het nieuwe besturingssysteem geïnstalleerd.

iOS 9 installatie

Apple toont regelmatig updates op de App Store-pagina voor ontwikkelaars hoe het is gesteld met de verspreiding van iOS-versies over iDevices. De laatste cijfers tonen dat momenteel 57 procent van de toestellen op iOS 9 draait. Twee weken geleden was dat nog 50 procent. Hoewel het niet meer zo snel gaat als in de eerste week, stijgt het aantal installaties nog steeds.

Inmiddels draait iOS 8 nog op 33 procent van de toestellen. Op 10 procent staat nog een versie van iOS 7 of nieuwer.

Vergeleken met de iOS 8 adoptie vorig jaar, gaat iOS 9 als een speer. Een jaar geleden was iOS 8 namelijk op 47 procent van alle iOS-toestellen geïnstalleerd. De installatie van iOS 9 was dan ook een record: nooit eerder werd een iOS-update zo massaal binnengehaald.

ios 9 downloaden

Problemen in het verleden

Vorig jaar kampte iOS 8 met een aantal foutjes waardoor het installeren een beetje achterbleef. Zo waren er in de begindagen bugs die snel gefixt moesten worden en was iOS 8 simpelweg te groot, waardoor mensen met weinig opslagruimte op hun toestel de update niet via wifi konden binnenhalen.


Dat iOS 9 een stuk kleiner in omvang is, is één van de redenen waarom deze versie sneller door mensen omarmd wordt. Daarnaast draaien de iPhone 6S en iPhone 6S Plus standaard al op iOS 9. Als de telefoons straks in meer landen verkocht worden, zal het aantal gebruikers op iOS 9 wederom stijgen. Ook een reden is dat iOS 9 op meer toestellen dan ooit ondersteund wordt. Dezelfde apparaten die werken met iOS 8, kunnen ook iOS 9 installeren.

Meer weten over iOS 9 en de nieuwe functies van het besturingssysteem? Lees ons iOS 9 dossier of check onze uitgebreide iOS 9 review!

Het laatste iOS 9 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.