‘Geen grote vernieuwingen in iOS 9, focus op stabiliteit’

Wouter Nijsen
9 februari 2015, 19:38
2 min leestijd
‘Geen grote vernieuwingen in iOS 9, focus op stabiliteit’

Er is informatie over iOS 9 uitgelekt. Volgens de laatste geruchten zal de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem in het teken staan van verbeteringen voor de software.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 informatie uitgelekt

Waar iOS 7 zorgde voor een geheel nieuw uiterlijk en iOS 8 veel nieuwe functionaliteiten toevoegde, zal iOS 9 vooral gericht zijn op het stabiliseren van het mobiele besturingssysteem. Dat meldt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen.

Apple brengt elk jaar een grote update uit voor iOS en dit heeft ervoor gezorgd dat het besturingssysteem een stuk minder stabiel is dan voorheen. Vooral na het uitbrengen van iOS 8 was de grote hoeveelheid aan bugs en andere foutjes zorgwekkend. Apple zou hiervan hebben geleerd en wil met iOS 9 de software grondig onder handen nemen.

ios 8

Naast het oplossen van bugs en het verbeteren van de stabiliteit, is Apple voornemens om de grootte van het updatebestand van iOS 9 beperkt te houden. Een logische stap van het bedrijf uit Cupertino, want bij de release van iOS 8 ging het mis. De update vroeg om meerdere GB’s aan vrije opslag, waardoor vooral mensen met een ouder iOS-apparaat hun toestel niet konden bijwerken. iOS 9 moet ervoor zorgen dat bezitters van een iPhone of iPad met 16GB aan opslagruimte zonder problemen hun apparaat kunnen updaten.

Gericht op 64-bits processoren

Hierdoor is het nog wel onduidelijk welke toestellen in de toekomst met iOS 9 overweg kunnen. Er wordt namelijk gesuggereerd dat Apple zich wil richten op apparaten met 64-bits processoren, zoals de A7, A8 en A9-chip. Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, dan is het mogelijk dat de iPhone 5C, originele iPad mini en iPod touch (vijfde generatie) niet voor de update in aanmerking komen. Deze apparaten beschikken over verouderde hardware en dat maakt het ontwikkelproces voor Apple en andere ontwikkelaars lastiger.

Apple heeft zich nog niet officieel over iOS 9 uitgelaten. Het is echter aannemelijk dat het mobiele besturingssysteem op de WWDC 2015 uit de doeken gedaan zal worden. Dit evenement vindt jaarlijks in juni plaats.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: iOS
Thema: Apple
Device: iPhone 5C

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen