Wat je moet weten over de vernieuwde Foto’s-app in iOS 9

Rutger Otto
11 juni 2015, 10:43
2 min leestijd
Wat je moet weten over de vernieuwde Foto’s-app in iOS 9

In de iOS 9 bèta is ook de Foto’s-app vernieuwd. In dit artikel lees je wat er allemaal nieuw is, waaronder een functie die zo uit Google Foto’s lijkt te komen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 Foto’s-appios 9 foto's

Apple kondigde deze week iOS 9 aan, maar had geen tijd om alles op het podium te presenteren. Na de keynote was de eerste iOS 9-bèta echter al beschikbaar voor ontwikkelaars en daags later worden nog steeds nieuwe dingen ontdekt. Wij testten de nieuwe Foto’s-app alvast en dit is er veranderd en toegevoegd.

Het eerste wat opvalt als je de app en een foto opent, is het nieuwe preview-scherm. Tik je een foto aan uit de collectie, dan verschijnt hij net als voorheen groot in beeld. Onder de afbeelding staat nu een rij met kleine foto-previews, waar je doorheen kan scrollen door naar links of rechts te vegen. Handig is dat, terwijl je veegt, de previews van langskomende foto’s direct getoond worden. Dat werkt enorm snel en deze optie lijkt wel wat op de nieuwe appkiezer van iOS 9, waar je door openstaande apps swipet als een soort tabbladen.

Naast deze vernieuwing heeft Apple ook een nieuwe manier bedacht waarop je meerdere foto’s tegelijk kunt selecteren. Deze optie lijkt veel op die van Google Foto’s, de nieuwe foto-app van Google die laatst (ook voor iOS) verscheen. In de Foto’s-app van iOS tik je rechtsboven op ‘Selecteer’. Daarna kies je een foto. Als je vervolgens een richting op veegt, selecteer je direct rijen tegelijk. Het is dus niet langer nodig om elke afbeelding afzonderlijk te selecteren.

iOS 9 release

iOS 9 is slechts als eerste bèta te installeren. In dit artikel lees je hoe dat moet. De officiële iOS 9-versie verschijnt pas in de herfst. De eerstvolgende iOS-update is versie 8.4, die op 30 juni uitkomt. Daarin zal onder meer Apple Music te vinden zijn.

Lees meer over iOS 9

Categorie: iOS
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen