‘iOS 9 gericht op kwaliteit, veiligheid en optimalisaties’

Wouter Nijsen
22 mei 2015, 19:24
2 min leestijd
‘iOS 9 gericht op kwaliteit, veiligheid en optimalisaties’

Een nieuw bericht over iOS 9 geeft nogmaals aan dat het mobiele besturingssysteem vooral in het teken zal staan van optimalisaties en andere verbeteringen. Ook is er meer informatie gelekt over OS X 10.11.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 wordt stabieler en veiliger

9to5Mac komt vanavond met nieuwe informatie over iOS 9. De bron meldt ditmaal dat iOS 9 zich vooral richt op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van het besturingssysteem, en niet zozeer grote nieuwe functies introduceert.

iOS 8.2 release

Hoewel iOS 7 en iOS 8 een nieuw uiterlijk en veel nieuwe functies introduceerden, ging dat wel ten koste van de stabiliteit van het mobiele besturingssysteem. Vooral bij iOS 8 was dat het geval; de iOS-versie was bij release behoorlijk buggy en Apple had meerdere updates nodig om alle problemen te verhelpen. Dat wilt het bedrijf uit Cupertino met iOS 9 proberen te voorkomen, door het aantal nieuwe functies te beperken en zich meer te focussen op het technische vlak.

Dat zou vooral gunstig zijn voor gebruikers van oudere iOS-apparaten. Verschillende bronnen melden namelijk dat iOS 9 ook geschikt zou zijn voor apparaten met een A5-processor, zoals de originele iPad mini en iPhone 4S. Door het besturingssysteem beter voor deze apparaten te ontwikkelen, probeert Apple te voorkomen dat ze door de update een stuk trager worden. Dat was bijvoorbeeld bij de iPhone 4 met iOS 7 wel het geval.

Daarnaast moet iOS 9 zorgen voor meer veiligheid. Zo moet er een nieuw beveiligingssysteem geïntroduceerd worden dat er mogelijk voor zorgt dat ook jailbreakers het lastiger gaan krijgen. Ook zou er een veilige wifi-functie aanwezig zijn, alsmede verbeterde functies voor iCloud Drive.

OS X 10.11

Ook claimt 9to5Mac meer te weten over OS X 10.11, de verwachte versie voor het andere besturingssysteem van Apple. Ook bij OS X ligt bij de update vooral de focus op kwaliteit, stabiliteit en veiligheid.

osx10-11

Dat betekent niet dat er geen vernieuwingen aanwezig zijn is de OS X-versie. Zo zou er een bedieningspaneel aanwezig zijn, bekend van de iPhone en iPad. Hiermee hebben gebruikers sneller toegang tot enkele functies binnen het besturingssysteem.

Meer over iOS 9

Afgaande op eerdere geruchten introduceert iOS 9 ook een Home-app voor HomeKit, om alle gekoppelde apparaten mee te bedienen. Daarnaast wordt de Kaarten-app flink onder handen genomen, door functies voor het openbaar vervoer toe te voegen. iOS 9 wordt hoogstwaarschijnlijk tijdens het WWDC officieel onthuld. Dit evenement vindt dit jaar op 8 juni plaats.

Het laatste nieuws over iOS 9

Bron: 9to5Mac
Categorieën: Apple, Geruchten, iOS
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's