iOS 10-gebruikers kunnen nu niet meer downgraden naar iOS 9

Lars Paijmans
20 oktober 2016, 11:01
1 min leestijd
iOS 10-gebruikers kunnen nu niet meer downgraden naar iOS 9

Als je iOS 10 op je iPhone, iPad of iPod touch hebt staan, is naar iOS 9 downgraden vanaf vandaag officieel onmogelijk. Apple heeft de downgrade-ondersteuning voor iOS 9.3.5 stopgezet.

Lees verder na de advertentie.

Naar iOS 9 downgraden niet meer mogelijk

Ook iOS 10.0.1 wordt niet meer ondersteund, wat van iOS 10.0.2 de laatste iOS-versie maakt waar je nog naartoe kunt downgraden. Dat Apple iOS 9 vanaf nu niet meer ondersteunt is niet zo gek.

iOS 9 downgraden

Het bedrijf stopt een paar weken na een nieuwe software-update altijd met de downgrade-optie naar een oudere versie. Zo weet Apple zeker dat het gros van haar gebruikers op iOS 10 zit, de meest recente versie waar automatisch ook de meest recente beveiligingsmaatregelen getroffen zijn. Apple geeft iedereen altijd een paar weken de tijd om te downgraden. Mochten specifieke apps gekke bugs vertonen bij een nieuwe iOS-versie, dan kunnen gebruikers deze tijdelijk omzeilen door te downgraden.

Dat uitgerekend nu de stekker uit de iOS 9 downgraden optie wordt getrokken is niet verwonderlijk. De kans is groot dat Apple volgende week iOS 10.1 uitbrengt, de nieuwe update die onder meer de Portretfunctie aan de iPhone 7 Plus toevoegt. Verschillende bètaversies zijn al uitgebracht. Onlangs liet Apple weten dat iOS 10 al op 54 procent van alle ondersteunende toestellen geïnstalleerd is. Destijds draaide 38 procent van de apparaten nog op iOS 9. Omdat deze meting een paar weken geleden werd gedaan, kun je er vanuit gaan dat dit iOS 10 percentage alleen maar gestegen is.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen