Code voor Force Touch gevonden in iOS 9

Rutger Otto
27 augustus 2015, 8:50
2 min leestijd
Code voor Force Touch gevonden in iOS 9

Er is nog meer ‘bewijs’ gevonden voor de komst van Force Touch in de nieuwe iPhones. De nieuwste hint is afkomstig uit de broncode van iOS 9.

Lees verder na de advertentie.

Force Touch gevonden in iOS 9 code

De code werd ontdekt in een bètaversie van iOS 9 door ontwikkelaar Hamza Sood, die vaker nog onaangekondigde functionaliteiten in de broncodes van Apple ontdekt. Sood vond uit dat er een code bestaat die je op iOS een tekst helpt selecteren door middel van ‘Deep Press’. Dat zou wijzen op de komst Force Touch, dat al maanden in de geruchten op het web rond zoemt.

Hamza Sood maakte zijn ontdekking wereldkundig met een tweet waarin hij schreef: “Wat Force Touch-code in iOS. Het lijkt erop dat ze dit getest hebben voor de iPhone 6S.”

force touch op de iphone 6s

Force Touch

Al sinds februari van dit jaar wordt gesproken over de mogelijke komst van Force Touch in de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Apple introduceerde Force Touch als eerst in het scherm van de Apple Watch, daarna kwam de functie ook beschikbaar in de nieuwe 12-inch MacBook en de nieuwe MacBook Pro. Dat Force Touch ook in de iPhone geïmplementeerd wordt, zou dus helemaal niet zo raar zijn.

Met Force Touch zijn verschillende dingen mogelijk. Door harder op het scherm te drukken, zet je andere acties in werking dan wanneer je licht tikt. Op de iPhone zou je bijvoorbeeld hard op een woord in Safari kunnen drukken, waarna je de betekenis ervan te zien krijgt. Deze functie werkt ook al op de nieuwe MacBooks.

iPhone 6S presentatie

De iPhone 6S (Plus) wordt waarschijnlijk op 9 september onthuld tijdens een Apple-evenement. Naast Force Touch melden geruchten dat de nieuwe Apple-telefoons een nieuwe A9-chip krijgt, een verbeterde camera en beter bereik. Op het event zou ook de nieuwe Apple TV onthuld worden met nieuwe afstandsbediening.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 6S Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu