Handig: iOS 9 kan ruimte vrijmaken voor installatie updates

Gijs Ettes
24 juni 2015, 7:22
2 min leestijd
Handig: iOS 9 kan ruimte vrijmaken voor installatie updates

Apple heeft de tweede bètaversie van iOS 9 beschikbaar gemaakt, en die brengt een kleine, maar handige nieuwe functie met zich mee. Bij het updaten kan het systeem tijdelijk apps verwijderen, om zo te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de installatie.

Lees verder na de advertentie.

Tijdelijk meer ruimte voor updates

ios 9 bèta 2

De nieuwe functie werd aangetroffen door de jonge iOS-ontwikkelaar Kaleb Butt, die de melding hiernaast kreeg toen hij de iOS 9 bèta 2 op zijn toestel wilde installeren. Het lijkt erop dat de nieuwe iOS-versie op een slimme manier ruimte voor updates kan vrijmaken door tijdelijk apps te verwijderen. Na het updaten worden de apps weer automatisch teruggezet, waarbij de data van gebruikers intact blijft.

Een fijne verbetering, vooral voor gebruikers die beschikken over een iOS-toestel met weinig opslagruimte. Eerder ervoeren veel mensen met een iPhone 4S of iPhone 5C met 8GB opslag problemen, aangezien iOS-updates vaak meerdere GB’s vereisen voor de installatie.

Dit is nieuw in iOS 9 bèta 2

iOS 9 bèta 2 introduceert geen schokkende nieuwe functies, maar bevat voornamelijk kleine tweaks. Zo heeft het Podcasts-icoontje een lik verf gekregen en heet de Apple Watch-app voortaan gewoon ‘Watch’. Verder is de zoekfunctie verbeterd, zodat je kunt kiezen welke apps (ook van derde partijen) worden meegenomen in de zoekresultaten, en heeft de energiebespaarmodus een nieuwe beschrijving gekregen.

Opvallend in iOS 9 bèta 2 is de optie om content te blokkeren in de instellingen van Safari, die verdwenen lijkt te zijn. We schreven al eerder over de Safari adblock ondersteuning, maar in de bètaversie is deze vooralsnog afwezig. Wel kun je in Safari nu de tab- of favorietenbalk weergeven, of juist verbergen. Tot slot zijn er kleine wijzigingen aangebracht aan het toetsenbord op de iPad en is het mogelijk om Handoff weer te tonen in de multitaskingweergave.

→ In 11 stappen de iOS 9 bèta installeren, volg ons stappenplan.

Het laatste nieuws over iOS 9

Bron: Kaleb Butt
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen