Hoe je iPhone-accu flink langer meegaat met iOS 9

Rutger Otto
27 juni 2015, 15:49
2 min leestijd
Hoe je iPhone-accu flink langer meegaat met iOS 9

iOS 9 kan ervoor zorgen dat je accu een stuk langer meegaat op een volle lading, maar hoe eigenlijk?

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 besparing

De iPhone 6S krijgt waarschijnlijk geen grotere accu, maar Apple zorgt toch dat gebruikers langer met een volle batterij kunnen doen. De oplossing moet liggen in iOS 9. Met dit besturingssysteem, dat in het najaar gratis voor gebruikers te downloaden is, wordt een energiebespaarmodus geïntroduceerd.

Deze functie is gemaakt om energie te sparen als de iPhone bijna leeg is. Volgens de beschrijving zorgt de modus ervoor dat de iPhone activiteiten in de achtergrond uitschakelt en de prestaties van het toestel minder worden. MacRumors heeft gemeten hoeveel het scheelt met Geekbench 3, de app die bekijkt wat de systeemprestaties zijn van je iPhone.

iphone 6 knoppen

Tests

Dat doet de app aan de hand van twee tests: een Single-Core processor test en een Multi-Core processoren test. Hoe hoger de processor scoort, des te beter het is. Zonder de energiebespaarmodus haalde de iPhone 6 Plus in de test 1606 op de Single-Core Score en 2891 op de Multi-Core Score. Met de modus aan haalde hij respectievelijk 1019 en 1751. Een flinke vermindering.

Naast een iPhone 6 Plus deed MacRumors de meting ook met een iPhone 5S, waarvan de prestaties eveneens daalden met zo’n 40 procent na het inschakelen van Low Power.

De modus wordt ingeschakeld als de iPhone-accu nog 10 of 20 procent over heeft. Gebruikers krijgen dan een pop-up waarmee ze het direct kunnen aanzetten. Anders is de functie ook in- en uit te schakelen in de Instellingen. Naast dat iOS 9 de prestaties verlaagt, haalt de iPhone ook niet meer constant mail op, ververst het geen apps meer op de achtergrond en worden bewegingen in het menu uitgeschakeld. Aan het gele batterijtje in beeld valt te zien dat de energiebespaarmodus is ingeschakeld.

Lees meer over iOS 9

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen