Accuduur in bètaversie iOS 9 drastisch afgenomen

Gijs Ettes
12 juni 2015, 13:26
2 min leestijd
Accuduur in bètaversie iOS 9 drastisch afgenomen

Hoewel iOS 9 de accuduur van de iPhone 6 moet verbeteren, is daar in de bètaversie nog weinig van te merken. Uit tests van iPhoned is gebleken dat de accuduur bij gemiddeld gebruik met zo’n 40 procent afneemt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 accuduur bij gemiddeld gebruik

ios 9 accuduur

Met één acculading kan de iPhone 6 bij gemiddeld gebruik (browsen, apps gebruiken, incidenteel gamen en berichten ophalen) zo’n 36 tot 40 uur doen. Dat was echter het geval toen het toestel op iOS 8.3 draaide. Met de bètaversie van iOS 9 komt het einde veel sneller in zicht. Na zo’n 22 tot 24 uur geeft de accu de geest en bij normaal gebruik wordt het toestel bovendien erg warm.

Verrassend is dat echter niet. iOS 9 is momenteel in bèta voor een reden; Apple heeft tijd nodig om diverse bugfixes en optimalisaties door te voeren, zoals het ook heeft gedaan met eerdere versies van het mobiele besturingssysteem. We kunnen nog enkele updates verwachten die bijvoorbeeld ook de lag bij het navigeren door de interface oplossen. De bètaversie die nu is te downloaden, is sowieso niet bedoeld voor consumenten, maar voor ontwikkelaars. Het geeft hen de mogelijkheid om bijvoorbeeld apps te optimaliseren voor de nieuwe iOS-versie, die vanaf aankomende herfst voor iedereen beschikbaar wordt.

Deze energiebesparende opties heeft de nieuwe iOS-versie

Vanaf dan zullen we er achter komen of de accubesparende vernieuwingen die Apple heeft doorgevoerd echt effect hebben. Naast een energiebesparende stand die de prestaties en synchronisatie van je iPhone beperkt, kan het besturingssysteem nu ook detecteren als je toestel met het scherm omlaag op een tafel ligt. Bij binnenkomende notificaties licht het scherm niet op om stroom te besparen.

Ook kun je per app duidelijk zien hoeveel energie deze verbruikt, zodat je eventueel actie kunt ondernemen. Verder gaat iOS slimmer om met netwerkactiviteiten en de uitvoer van bepaalde processen; indien mogelijk worden die uitgesteld tot wanneer je toestel is verbonden met wifi en aan een oplader hangt. Tot slot moeten optimalisaties in systeem-apps ervoor zorgen dat je met iOS 9 geïnstalleerd één uur langer met de accu van je iOS-apparaat kunt doen.

→ Check ook 10 interessante iOS 9 vernieuwingen die Apple niet heeft aangekondigd.

Het laatste nieuws over iOS 9

Categorie: iOS
Device: iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen