De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

iOS 9.3 toont hoeveel data Wifi Assist opslokt

Gijs Ettes
14 januari 2016, 10:45
1 min leestijd
iOS 9.3 toont hoeveel data Wifi Assist opslokt

Om Wifi Assist is de afgelopen tijd een hoop te doen geweest. Vanaf iOS 9.3 krijgen gebruikers meer inzicht in hoeveel meer data wordt verbruikt als deze functie ingeschakeld staat.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.3 Wifi Assist

In de onlangs uitgebrachte bètaversie van iOS 9.3 heeft Apple een kleine aanpassing aangebracht bij de Wifi Assist-functie, die je in- of uitschakelt via ‘Instellingen > Mobiel Netwerk > Wi-Fi-assistentie’. Een tellertje geeft nu aan hoeveel meer data is verbruikt omdat de functie is ingeschakeld. Handig om vinger aan de pols te houden, al was het handiger geweest als de teller niet zo verstopt in het instellingenmenu zat. Wellicht is de implementatie iets anders als iOS 9.3 officieel beschikbaar wordt.

ios 9.3 wifi assist

Wifi Assist werd geïntroduceerd in iOS 9 en zorgt ervoor dat bij een slechte wifi-verbinding automatisch (en sneller) wordt overgeschakeld op 3G of 4G. Handig als je wegloopt bij een plek waar je verbonden was met wifi of als de verbinding slecht is; je hoeft dan immers niet steeds handmatig wifi uit te schakelen. Maar omdat er sneller en vaker een beroep op je mobiele dataverbinding wordt gedaan, heeft dit ook invloed op je verbruik.

Zo kreeg een Amerikaanse tiener een telefoonrekening van maar liefst 2000 dollar in de bus, omdat hij in één maand mede door Wifi Assist 144GB data (!) opsoupeerde. Dat zal bij normaal gebruik niet zo snel gebeuren, maar toch is het slim om Wifi Assist uit te schakelen als je een kleine databundel hebt.

Lees het laatste nieuws over iOS 9.3

Bron: Gizmodo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen