Apple erkent problemen met iOS 9.3-update, zo los je ze op

Gijs Ettes
25 maart 2016, 9:09
2 min leestijd
Apple erkent problemen met iOS 9.3-update, zo los je ze op

Apple heeft de uitrol van de iOS 9.3-update tijdelijk stilgelegd vanwege problemen met een groot aantal toestellen. Bij onder meer de iPhone 5S, iPad Air en oudere toestellen kan het activatieproces vastlopen.

Lees verder na de advertentie.

Belangrijk: In dit artikel vind je oplossingen voor de problemen met het activatieproces. Voor de problemen met linkjes in iOS 9.3 is nog geen oplossing beschikbaar.

iOS 9.3-update stilgelegd

Ook lezers van iPhoned melden problemen met de iOS 9.3-update. Vooral bij gebruikers met oudere modellen, waaronder de iPad 2, kan het voorkomen dat het beeld blijft vasthangen bij de activatiestap. Zij moeten dan hun wachtwoord invoeren, maar in sommige gevallen wordt om de code van een ander account gevraagd. Wordt het wachtwoord niet juist ingevoerd, dan blijft het toestel vasthangen. Apple heeft het probleem inmiddels erkend en werkt aan een oplossing.

Voor de iPad 2 heeft Apple vandaag al een nieuwe versie van de update beschikbaar gesteld die het activatieprobleem moet oplossen. De komende dagen zal eenzelfde update ook voor de iPhone 5S, 5C, 5 en 4S en de iPad Air, iPad 4 en 3 worden uitgerold.

Gebruikers die problemen ondervinden, kunnen het beste enkele dagen wachten totdat de nieuwe firmware beschikbaar is. Via iTunes kan een niet-geactiveerd toestel alsnog worden geactiveerd. Apple adviseert daarnaast om in te loggen op iCloud.com, zodat eventueel het wachtwoord gereset kan worden. Een andere oplossing is om via iCloud het activatieslot uit te schakelen. Doorloop daarvoor onderstaande stappen.

  1. Schakel je toestel uit;
  2. Ga op je pc of Mac naar iCloud.com en log in met je Apple ID;
  3. Open ‘Zoek mijn iPhone’;
  4. Klik bovenin op ‘Alle apparaten’ en selecteer je toestel;
  5. Kies nu voor ‘Verwijder uit account’ en controleer of je toestel niet nog bij ‘Alle apparaten’ staat;
  6. Lukt het updaten naar de nieuwe iOS-update uiteindelijk wel, schakel dan na afloop weer ‘Zoek mijn iPhone in’ via iCloud.

iOS 9.3 is sinds maandagavond beschikbaar en introduceert onder meer de functie Night Shift, die de hoeveelheid blauw licht op het scherm beperkt. Dankzij deze nachtmodus kun je je iOS-apparaat ’s avonds prettiger gebruiken, omdat het blauw licht ervoor kan zorgen dat er minder van het slaaphormoon melatonine wordt aangemaakt.

Daarnaast is het voortaan mogelijk om de Notities-app te beveiligen met TouchID en heeft de Gezondheid-app een nieuwe interface. Verder heeft de Apple Music-app nieuwe secties, toont de Kaarten-app meer restaurants in de omgeving en zijn Apple News (nog niet beschikbaar in de Benelux) en CarPlay gestroomlijnder geworden.

Lees het laatste nieuws over iOS 9.3

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen