Nieuwe versie iOS 9.3 verhelpt problemen activatieproces

Erwin Vogelaar
28 maart 2016, 19:13
2 min leestijd
Nieuwe versie iOS 9.3 verhelpt problemen activatieproces

Apple heeft de uitrol voor iOS 9.3 voor oudere toestellen herstart met een nieuwe versie, waarmee het probleem tijdens het activatieproces verholpen wordt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.3-update hervat

Apple heeft weer één van de problemen met de nieuwste versie van iOS verholpen. De iOS 9.3-update was tijdelijk stopgezet, omdat het beeld kon vastlopen tijdens het activatieproces op oudere toestellen. Het gaat hier om de iPad Air, iPhone 5S en eerder verschenen toestellen. Het vastlopen gebeurde enkel bij het invoeren van een verkeerd wachtwoord, maar het systeem vroeg niet altijd naar het juiste wachtwoord. Hierdoor waren veel gebruikers slachtoffer van de bug. Hoewel gebruikers ook via een omweg hun apparaten weer werkend konden krijgen, is er nu een nieuwe versie van iOS 9.3 beschikbaar waarmee het probleem compleet verholpen moet zijn.

ios 9.3-update hervat

Helaas verhelpt deze update niet het probleem van het openen van linkjes. Veel iOS-gebruikers, voornamelijk met de nieuwste toestellen, klagen over een probleem waarbij er in Safari, Mail, Berichten, Notities of andere Apple-apps op links wordt gedrukt, maar de app dan crasht of blijft hangen. Apple werkt nog aan een oplossing voor dit probleem.

De uitrol van iOS 9.3 verloopt ondanks de vele proefversies dus behoorlijk problematisch. Eerder heeft Apple ook al een een nieuwe versie van iOS 9.3 uitgestuurd voor de iPad 2, die weer hele eigen problemen in het activatieproces had.

iOS 9.3

iOS 9.3 is inmiddels al een week beschikbaar. In de update wordt er onder andere Night Shift geïntroduceerd, waarmee in de late uurtjes blauw licht van het scherm gefilterd wordt. Je kunt iOS 9.3 downloaden door op je iPhone, iPad of iPod touch naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. iOS 9.3 is beschikbaar voor de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en de iPod touch (vijfde en zesde generatie).

Lees het laatste nieuws over iOS 9.3

Bron: MacRumors
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen