Zo toont iOS 9.3 of je iDevice wordt beheerd door je werkgever

Gijs Ettes
3 maart 2016, 12:29
1 min leestijd
Zo toont iOS 9.3 of je iDevice wordt beheerd door je werkgever

Gebruik jij een iPhone van de zaak, dan wordt het vanaf iOS 9.3 zichtbaar als je toestel onder beheer van je werkgever staat. In de vijfde bètaversie is een melding te zien op het vergrendelscherm.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.3 maakt iPhone beheer inzichtelijk

iphone beheer

Als het Device Enrollment Program – voor het draadloos beheer van je Apple-apparaat – is geactiveerd, dan wordt er vanaf iOS 9.3 een melding op het vergrendelscherm getoond. Met de tekst ‘Deze iPhone wordt beheerd door jouw organisatie’ wordt duidelijk gemaakt dat je werkgever je toestel kan configureren en beheren. Daarnaast wordt in de instellingen aangegeven onder toezicht van welke organisatie je iPhone staat, en dat deze mogelijk je internetverkeer en locatie kan monitoren.

Dit alles is overigens nu ook al mogelijk als werkgevers gebruikmaken van het Device Enrollment Program en Mobile Device Management. Informatie hierover wordt echter niet gegeven, maar daar moet met iOS 9.3 verandering in komen. Aan de privacy van gebruikers verandert niets; de meldingen worden juist ingezet om gebruikers bewust te maken van het feit dat hun gebruik door de baas in de gaten kan worden gehouden.

Gebruik jij je iPhone zakelijk? Deel je ervaringen in de comments.

Via: 9to5Mac
Bron: Reddit
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen