De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘iOS 9.3 kort na release te jailbreaken’

Wouter Nijsen
21 maart 2016, 12:00
2 min leestijd
‘iOS 9.3 kort na release te jailbreaken’

Het wordt naar verluidt kort na de release van iOS 9.3 mogelijk om deze iOS-versie te jailbreaken. Voor iOS 9.2 en 9.2.1 is nooit een dergelijke tool beschikbaar gekomen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.3 jailbreak

Vanaf vanavond kunnen we waarschijnlijk iOS 9.3 downloaden. Ook voor tweakers is er goed nieuws, aangezien binnenkort een tool beschikbaar komt om de iOS-versie te jailbreaken. De bekende hacker Luca Todesco werkt momenteel aan een jailbreak die via het team van Pangu of TaiG voor het grote publiek beschikbaar moet komen. Pangu bracht vorig jaar in oktober al een tool uit om iOS 9 te jailbreaken. Het is nog onduidelijk wanneer de iOS 9.3 jailbreak precies wordt uitgebracht.

iOS 9.3 Beta 1 arm64 Jailbreak Demo (w/ Code Injection)

Todesco wist een tijdje geleden de eerste bètaversie van iOS 9.3 te kraken en toonde dit aan met bovenstaande video. De aangepaste versie van het besturingssysteem draait op een iPhone 6 en beschikt over Cydia, de alternatieve app-winkel waarmee gebruikers applicaties buiten de App Store om kunnen installeren. Met een gejailbreakte iPhone kunnen ook diverse systeeminstellingen worden aangepast. Jailbreaken maakt je iOS-toestel in sommige gevallen instabieler en vatbaarder voor malware, dus is alleen aan te raden voor gebruikers die weten waar ze mee bezig zijn.

Dit brengt iOS 9.3

iOS 9.3 is de derde (en waarschijnlijk laatste) grote update van iOS 9. De update bevat Night Shift, de schermdimmende functie die de hoeveelheid blauw licht op het scherm beperkt. Hiermee kun je je iOS-apparaat ’s avonds prettiger gebruiken. Ook voegt iOS 9.3 de optie toe om de Notities-app te beveiligen met Touch ID. Daarnaast worden diverse Apple-apps verbeterd en voegt de update nieuwe 3D Touch-functies toe.

Naast iOS 9.3 kondigt Apple vanavond ook de iPhone SE aan, een 4 inch-toestel dat de iPhone 5S zal opvolgen. Ook krijgen we waarschijnlijk een kleinere iPad Pro te zien en wordt de Apple Watch voorzien van nieuwe bandjes. Meer lees je in deze vooruitblik voor het Apple-event.

Lees het laatste nieuws over iOS 9.3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen