iOS 9.3 downloaden: tips en wat je moet weten – update

Wouter Nijsen
21 maart 2016, 18:35
3 min leestijd
iOS 9.3 downloaden: tips en wat je moet weten – update

Apple heeft iOS 9.3 officieel uitgebracht. De update brengt diverse nieuwe functies, waaronder het schermdimmende Night Shift. In dit artikel lees je wat allemaal nieuw is.

Lees verder na de advertentie.

Update: Nieuwe iOS 9.3 bug maakt linkjes openen onmogelijk
Update: Apple erkent problemen met iOS 9.3-update, zo los je ze op
Update: iOS 9.3.1 lost problemen met openen van linkjes op

Nachtmodus en Wifi Assistentie

ios 9.3 officieel

De afgelopen weken verschenen diverse bètaversies van iOS 9.3 en vandaag is de update dan eindelijk voor iedereen beschikbaar. De belangrijkste nieuwe feature in deze iOS-update is Night Shift, een functie die de hoeveelheid blauw licht op het scherm beperkt. Dankzij deze nachtmodus kun je je iOS-apparaat ‘s avonds prettiger gebruiken, omdat het blauw licht ervoor kan zorgen dat er minder van het slaaphormoon melatonine wordt aangemaakt.

iOS 9.3 brengt ook verbeteringen voor Wifi Assistentie, de functie die je iPhone laat overschakelen op een 3G- of 4G-verbinding als de wifi-verbinding te traag is. Met een tellertje in de instellingen zie je hoeveel data is verbruikt toen je Wifi Assistentie had ingeschakeld. Omdat het systeem sneller overschakelt op je mobiele dataverbinding kan het dataverbruik toenemen.

Kleinere verbeteringen en betere encryptie

Daarnaast verbetert de update enkele standaard-apps van Apple. Zo is het voortaan mogelijk om de Notities-app te beveiligen met TouchID en heeft de Gezondheid-app een nieuwe interface. Verder heeft de Apple Music-app nieuwe secties, laat de Kaarten-app je makkelijker restaurants in de omgeving vinden en zijn Apple News (nog niet beschikbaar in de Benelux) en CarPlay gestroomlijnder geworden.

Ook hebben enkele apps 3D Touch-functies gekregen, waaronder de Instellingen. Hiermee kun je nu snel naar een bepaalde optie springen. Tevens hebben de App Store, Gezondheid, Aandelen en het kompas 3D Touch-ondersteuning gekregen.

3d touch ios 9.3 vernieuwingen

Bewaar je back-ups van je iOS-toestel in iCloud, dan is het goed om te weten dat die voortaan worden versleuteld met de toegangscode die je hebt ingesteld. Voorheen hoefden gebruikers alleen hun Apple ID in te voeren en indien ingesteld hun inloggegevens middels tweestapsverificatie te controleren.

Maak je gebruik van tweestapsverificatie en iOS 9.3, dan wordt de toegangscode die je op je toestel hebt ingesteld gebruikt om je iCloud back-up te versleutelen. Herstel je je toestel via iCloud, dan verschijnt een bericht met de tekst: ‘Toegang tot je account is beveiligd voor <naam van apparaat>. Je toegangscode is versleuteld en kan niet worden gelezen door Apple’.

iphone se

Tot slot maakt iOS 9.3 het besturingssysteem geschikter voor het onderwijs. Het is voortaan mogelijk om met meerdere studenten op één iPad in te loggen. De nieuwe Classroom-app is gericht op leraren en wordt gebruikt om quizzen op te stellen en content via AirPlay naar de Apple TV te streamen. iOS 9.3 voert ook veel beveiligingsupdates en bugfixes door, alsmede nieuwe talen voor Siri. De digitale assistent ondersteunt nu in totaal 37 talen.

iOS 9.3 downloaden

Je kunt nu iOS 9.3 downloaden door op je iPhone, iPad of iPod touch naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. Gebeurt dat niet, dan raden we je aan om het over enkele minuten nogmaals te proberen. iOS 9.3 is beschikbaar voor de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en de iPod touch (vijfde en zesde generatie). De update weegt rond de 300MB.

Update: Apple erkent problemen met iOS 9.3-update, zo los je ze op

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen