Downgraden naar iOS 9.3 niet meer mogelijk (op nieuwe toestellen)

Lars Paijmans
19 april 2016, 10:28
1 min leestijd
Downgraden naar iOS 9.3 niet meer mogelijk (op nieuwe toestellen)

Apple is gestopt met het ondersteunen van iOS 9.3, zodat je vanaf vandaag niet meer van iOS 9.3.1 kunt downgraden naar de vorige versie van het besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Naar iOS 9.3 downgraden niet meer mogelijk

Opvallend genoeg lijkt de iOS 9.3 downgraden optie nog wel beschikbaar voor oudere toestellen, zoals de iPhone 5S, zo ontdekte iDownloadBlog. Voor nieuwere apparaten zoals de iPhone 6S en iPad Air 2 is de downgrade-mogelijkheid wel verdwenen. Dit betekent dat je automatisch iOS 9.3.1 aangeboden krijgt als je een toestel herstelt of update via iTunes, en dat je ook niet meer vanaf een oudere versie van iOS naar iOS 9.3 kunt updaten.

night shift apple aankondigingen

Begin april stopte Apple met het ondersteunen van iOS 9.2.1, dus is het geen verrassing dat ook iOS 9.3 nu niet meer wordt ondersteund. Apple wil namelijk het liefst dat zoveel mogelijk gebruikers op de nieuwste versie van iOS zitten, zodat ze beschermd worden door de nieuwste beveiligingsupdates.

Voor veel mensen zal dit geen groot probleem zijn, omdat iOS 9.3.1 zich voornamelijk richtte op het oplossen van bugs. Zo loste Apple er een vervelende Safari-bug mee op, die ervoor zorgde dat je links niet kon openen. Er was dan ook weinig reden om van iOS 9.3.1 terug te gaan naar iOS 9.3. iOS 9.3.1 verscheen op 31 maart voor alle gebruikers.

Lees het laatste nieuws over iOS 9.3

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen