iOS 9.3 laat gebruikers standaard-apps verbergen

Wouter Nijsen
13 januari 2016, 18:55
2 min leestijd
iOS 9.3 laat gebruikers standaard-apps verbergen

iOS 9.3 laat je waarschijnlijk de standaard Apple-apps verbergen op je iPhone. In de bèta, die eerder deze week werd gelanceerd, is het al mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Apps verbergen in de iOS 9.3-bèta

Op elk iOS-apparaat staan een aantal Apple-apps die je niet kunt verwijderen of verbergen. Denk bijvoorbeeld aan de Tips-app, of Aandelen, Wallet, Podcasts en Kompas. Veel gebruikers starten ze nooit op en hebben ze – net als ondergetekende – verzameld in een mapje op het homescreen. De applicaties verbergen kan alleen wanneer je toestel is gejailbreaket, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

iOS 8 review

Met iOS 9.3 lijkt Apple eindelijk de optie te geven om standaard-apps volledig te verbergen. Het gaat hierbij om alle Apple-apps, dus ook de veelgebruikte Video’s-, Muziek- en Kaarten-app. Een gebruiker op Reddit die de iOS 9.3-bèta op zijn iOS-apparaat draait, laat zien dat het al mogelijk is. Het proces gaat via Apple Configurator, een programma waarmee je alle functies binnen iOS kunt beheren. Ook zijn de zogeheten Bundle ID’s van applicaties benodigd. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de standaard-apps in de iOS 9.3-bèta laat verdwijnen.

Momenteel is het al mogelijk om de Apple-apps tijdelijk te verbergen. Door een aantal stappen te doorlopen, maak je de app-iconen onzichtbaar. De apps kun je echter blijven gebruiken en verschijnen weer als je je iPhone opnieuw opstart. In dit tipartikel leggen we uit hoe het werkt.

Meer over iOS 9.3

Afgelopen maandag verscheen de testversie van iOS 9.3. De update brengt naast een flink aantal bugfixes, ook diverse nieuwe features. Nieuw is bijvoorbeeld Night Shift, een nachtmodus die de hoeveelheid blauw licht op het scherm beperkt, zodat je ook ’s avonds je iDevice prettig kunt gebruiken.

Daarnaast wordt het mogelijk om meerdere iPhones aan één Apple Watch te koppelen en de Notities-app te beveiligen met Touch ID. Ook brengt iOS 9.3 diverse features voor gebruik in het onderwijs. Zo kunnen meerdere studenten op een iPad inloggen en hierdoor het apparaat delen. De nieuwe Classroom-app is gericht op leraren en helpt bij het lesgeven.

Bron: Reddit
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen