iOS 9.3 bèta 7 nu beschikbaar, officiële release aanstaande

Redactie
15 maart 2016, 10:28
2 min leestijd
iOS 9.3 bèta 7 nu beschikbaar, officiële release aanstaande

Gisteravond is alweer de zevende bètaversie van iOS 9.3 vrijgegeven. De nieuwe versie bevat voornamelijk bugfixes en lijkt erop te duiden dat we niet lang meer op de officiële release van de update hoeven te wachten.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.3 bèta 7

De zevende bètaversie van iOS 9.3 is beschikbaar voor zowel ontwikkelaars als deelnemers van het publieke bètaprogramma en weegt 66,1 MB. Het is voor het eerst dat Apple een zevende bèta van een iOS-versie lanceert. In de testversie zijn er op het eerste gezicht weinig visuele en functionele aanpassingen gemaakt. Wel zijn er enkele bugs opgelost. Naar verwachting wordt de officiële versie van iOS 9.3 na afloop van het Apple-event op 21 maart aanstaande beschikbaar gesteld.

iOS 9.3 bèta 7

iOS 9.3 komt met een aantal grote veranderingen ten opzichte van iOS 9.2. Zo bevat het de nieuwe nachtmodus Night Shift, die de kleurtemperatuur van je scherm aanpast naarmate de tijd verstrijkt. De functie zorgt ervoor dat je scherm minder blauw licht uitstraalt, waardoor voorkomen wordt dat je moeite hebt met in slaap vallen als je je iDevice ’s avonds gebruikt.

De nieuwe softwareversie bevat verder verbeterde CarPlay-functies, uitgebreide mogelijkheden voor 3D Touch voor de iPhone 6S (Plus) en verbeteringen voor native apps Gezondheid en Nieuws. Ook kun je met iOS 9.3 je notities beveiligen met Touch ID en een wachtwoord. Daarnaast heeft Apple de mogelijkheden van de Apple Watch uitgebreid. Zo is het met de nieuwe versie mogelijk meerdere smartwatches aan dezelfde iPhone te koppelen.

De verwachting is dat op het Apple-evenement van 21 maart ook nieuwe producten uit de doeken worden gedaan. Zo gaan er veel geruchten over de iPhone SE, een 4 inch-model met vergelijkbare specs als de iPhone 6, maar een lagere introductieprijs. Mogelijk presenteert Apple ook een kleinere iPad Pro en nieuwe bandjes voor de Apple Watch.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen