Apple brengt iOS 9.2 uit voor iPhone, iPad en iPod touch

Wouter Nijsen
8 december 2015, 19:40
1 min leestijd
Apple brengt iOS 9.2 uit voor iPhone, iPad en iPod touch

Apple heeft vanavond iOS 9.2 beschikbaar gemaakt. De tweede grote update van iOS 9 brengt geen noemenswaardige vernieuwingen, maar voert veel bugfixes door.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.2 nu beschikbaar

ios 9.2

iOS 9.2 werd de afgelopen maanden door Apple getest en is nu beschikbaar voor het grote publiek. De update voert vooral veel verbeteringen door, waaronder in de Safari View Controller. Hierdoor kan Safari voortaan beter binnen apps van derden draaien.

Ook brengt iOS 9.2 verbeteringen voor Apple Music. Zo gaat het maken van afspeellijsten, offline bewaren van nummers en bladeren door klassieke muziek makkelijker. In de News-app, die vooralsnog niet voor Nederlandse gebruikers beschikbaar is, is het zogeheten ‘Top Stories’ toegevoegd waarmee het belangrijkste nieuws van de dag wordt uitgelicht. Nieuw is Mail Drop, een functie om grote bijlagen in de Mail-app te versturen.

Verder zijn enkele vervelende bugs in iBooks (nu ook met 3D Touch-functies), Safari en de Podcasts-app verholpen. Een volledige lijst met verbeteringen vind je in de releasenotes van de update, die je checkt door in het ‘Software-update’-scherm op ‘Meer informatie’ te tikken. In oktober werd iOS 9.1 beschikbaar. Deze update bracht 150 nieuwe emoji en uitgebreidere mogelijkheden voor Live Photos.

iOS 9.2 downloaden

Je kunt iOS 9.2 downloaden door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. Gebeurt dat niet, dan raden we je aan om het over enkele minuten nogmaals te proberen. iOS 9.2 is beschikbaar voor gebruikers van de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer of de iPod touch (vijfde en zesde generatie).

Lees het laatste nieuws over iOS 9

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen