iOS 9.1-update kan ‘s nachts zomaar je wekker uitzetten

Erwin Vogelaar
26 oktober 2015, 17:36
1 min leestijd
iOS 9.1-update kan ‘s nachts zomaar je wekker uitzetten

Mocht je de update naar iOS 9.1 nog niet uitgevoerd hebben, pas dan op. Doe je dit ‘s nachts, dan kan het systeem zomaar je wekker uitzetten. Het is de zoveelste keer dat iOS problemen heeft met de wekkerfunctie.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met iOS 9.1 wekker

Sinds vorige week is de nieuwste iOS-versie te downloaden voor iPhone, iPad en iPod Touch. iOS 9.1 brengt niet enkel een groot aantal bugfixes en een lading nieuwe emoji, maar blijkbaar ook een goede nachtrust. Via Twitter melden verschillende mensen dat de nachtelijke update hun wekker heeft uitgeschakeld.

Apple heeft een moeilijke relatie met de wekkerfunctie van de iOS-apparaten. Het bekendste voorbeeld is hoe de wekker in iOS 4 de zomertijd niet snapte waardoor veel mensen een uur te laat wakker werden. iOS 9.0.1 was meer recentelijk een update die een probleem oploste dat sommige wekkers niet werden afgespeeld.

Heb je iOS 9.1 nog niet gedownload, dan kun je dat het beste overdag doen door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan. iOS 9.1 is beschikbaar voor gebruikers van de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer of de iPod touch (vijfde en zesde generatie).

Lees het laatste nieuws over iOS 9

Via: Gizmodo
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen