Apple maakt iOS 9.1 beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch

Wouter Nijsen
21 oktober 2015, 19:11
1 min leestijd
Apple maakt iOS 9.1 beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch

Apple heeft vanavond iOS 9.1 beschikbaar gemaakt. De update voert een groot aantal bugfixes door en brengt 150 nieuwe emoji.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.1 nu te downloaden

iOS 9.1

iOS 9.1 is de eerste grote update sinds de release van iOS 9 in september. De update is nu voor iedereen beschikbaar en brengt een aantal veranderingen met zich mee. Allereerst zijn er meer dan 150 nieuwe emoji aanwezig, waarmee je je berichtjes op je iOS-apparaat tot leven laat komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een middelvinger-, taco-, burrito- of unicorn-emoji.

iOS 9.1 geeft ook de Live Photos, die met de iPhone 6S werden geïntroduceerd, een kleine update. Vanaf nu zijn Live Photos in staat handbewegingen op te pikken. Een nieuwe optie voor de Berichten-app maakt het mogelijk om foto’s bij contactpersonen uit te schakelen. Verder voert de iOS-update een groot aantal bugfixes en andere verbeteringen door, die Apples besturingssysteem verder verbeteren.

Tot slot brengt iOS 9.1 aanpassingen voor de iPad Pro en de nieuwe Apple TV, waardoor deze apparaten nu werken met alle functies van iOS. De iPad Pro en vierde generatie Apple TV worden in november verkrijgbaar.

Je kunt iOS 9.1 downloaden door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. Gebeurt dat niet, dan raden we je aan om het over enkele minuten nogmaals te proberen. iOS 9.1 is beschikbaar voor gebruikers van de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer of de iPod touch (vijfde en zesde generatie).

Zo kun je iOS 9.1 downgraden naar iOS 9.0.2

Lees het laatste nieuws over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu