iOS 9.0.2 downgrade niet meer mogelijk, upgrade naar iOS 9.2 bèta wel

Redactie
30 oktober 2015, 9:56
1 min leestijd
iOS 9.0.2 downgrade niet meer mogelijk, upgrade naar iOS 9.2 bèta wel

Je iPhone, iPad of iPod downgraden naar iOS 9.0.2 is een week na de release van iOS 9.1 niet meer mogelijk. Mocht je toch niet overweg kunnen met iOS 9.1 dan kun je eventueel upgraden naar de publieke bètaversie van iOS 9.2 die vanaf vandaag te downloaden is.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9.1 downgrade

Wanneer Apple een nieuwe versie van de mobiele software lanceert, behoudt het bedrijf altijd enige tijd de mogelijkheid voor gebruikers om terug te keren naar een oudere versie. Mocht je de nieuwe versie toch niet fijn vinden of er problemen door ondervinden, dan is het fijn als de mogelijkheid tot downgraden aanwezig blijft. Na vandaag is het echter niet meer mogelijk terug te keren naar iOS 9.0.2 als je iOS 9.1 hebt gedownload.

De update naar iOS 9.1 brengt enkele nieuwe features en bugfixes met zich mee. Zo zijn er 150 nieuwe emoji toegevoegd en verbeteringen aan de technologie van de Live Foto’s doorgevoerd.

Publieke bètaversie iOS 9.2

Een week geleden werd de bètaversie van iOS 9.2 voor ontwikkelaars vrijgegeven door Apple. Nu is het ook mogelijk voor deelnemers van het publieke bètaprogramma van Apple om te upgraden naar iOS 9.2. Deelnemers krijgen de update over-the-air als ze eerder al een bètaversie van iOS op hun toestel hebben geïnstalleerd. Ook als je upgradet naar deze publieke testversie is het niet meer mogelijk te downgraden naar een eerdere variant van iOS.

iOS 9.1 downgrade

De belangrijkste verandering in iOS 9.2 is de manier waarop Safari werkt in apps van derden. Extensies die door jou zijn geïnstalleerd in de webbrowser blijven werkzaam wanneer Safari in een andere app wordt geopend. Verdere grote veranderingen zijn nog niet bekendgemaakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Categorie: iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen