Waarom Apple Yahoo niet meer gebruikt voor weerberichten in iOS 8

Rutger Otto
21 juni 2014, 16:30
2 min leestijd
Waarom Apple Yahoo niet meer gebruikt voor weerberichten in iOS 8

Als iOS 8 uitkomt zal Apple geen gebruik meer maken van Yahoos data voor de Weer-app. In plaats daarvan komen de gegevens van The Weather Channel. Hoe komt dat eigenlijk en wat verandert er?

Lees verder na de advertentie.

ios 8 weer klein

Apple en Yahoo leken twee handen op één buik. Als het op weerberichten aankomt in elk geval. Zeven jaar lang werden weergegevens van Yahoo door Apple gebruikt voor de standaard weer-app in iOS. Met bekomst van iOS 8 komt daar een einde aan: The Weather Channel neemt de taak over.

The Weather Channel verzorgt het iOS 8 weer

Hiermee slaat Apple simpelweg een stap over. Yahoo krijgt momenteel al data van The Weather Channel en die wordt doorgevoerd naar de app van Apple. Re/code weet hoe dat komt. “The Weather Channel heeft meer technologie en informatie toegevoegd aan hun systeem waar Yahoo geen toegang toe heeft”, schrijft Kara Swisher op de website. “Het weerbericht kan daarmee veel specifieker op de locatie van een gebruiker worden toegespitst. Ook kun je negen dagen vooruit kijken in plaats van vijf en meer.”

Verschil in metingsdata met Yahoo

Welke data je gebruikt voor weerberichten kan verschillende uitkomsten bieden bijvoorbeeld qua temperatuur. Zo geeft Apples weer-app tijdens een test 19 graden celsius aan in Utrecht en is dat volgens The Weather Channel op hetzelfde moment 20 graden. Ook de hoogste en laagste temperatuur van de dag verschillen in de apps. Deze veranderingen worden doorgevoerd in iOS 8.

Daarnaast biedt de iOS 8 Weer-app korte tekstbeschrijvingen van de weersomstandigheden van de dag, aangevuld met data over wanneer de zon opkomt en ondergaat, de kans op regen, luchtvochtigheid, windsnelheid en -richting, de gevoelstemperatuur, luchtdruk, UV-index en meer.

De app van The Weather Channel kun je overigens gratis downloaden. Je hebt daarvoor iOS 7 of nieuwer nodig, evenals 35,1 MB aan vrije opslagruimte.

The Weather Channel: weersverw

The Weather Channel Interactive

Gratis via App Store

Lees meer over iOS 8

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen