‘iOS 8 update introduceert talloze verbeteringen voor Kaarten-app’

Gijs Ettes
11 maart 2014, 15:26
1 min leestijd
‘iOS 8 update introduceert talloze verbeteringen voor Kaarten-app’

iOS 7.1 is pas net beschikbaar, maar dat betekent niet dat Apple nog niet hard aan de slag is met een volgende versie van het mobiele besturingssysteem. Als we 9to5mac mogen geloven, neemt de iOS 8 update de Kaarten-app van Apple flink onder handen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8 update

Onder leiding van bestuursvoorzitter Tim Cook en Apple-topmannen Eddy Cue, Craig Federighi en Patrice Gautier moet de Kaarten-app flink worden verbeterd, zodat deze beter voldoet aan de ‘hoge eisen die Apple-klanten verwachten’. Met iOS 6 stapte Apple af van de kaartendatabase van Google, met desastreuze gevolgen. Enkele updates later zijn de meeste fouten in de Kaarten-app gelukkig aangepakt, maar de app legt het qua functionaliteit nog steeds af tegen de navigatie die Google Maps biedt. Vanaf iOS 8 moet dat in ieder geval verleden tijd zijn.

De Kaarten-app biedt na de iOS 8 update naar verluidt ook openbaar vervoer-routes en betere kaartgegevens. Zo moet verdwalen met de app verleden tijd zijn, ongeacht van welk vervoersmiddel je gebruikmaakt. Mogelijk toont de Kaarten-app vanaf iOS 8 ook middels augmented reality interessante plekken bij jou in de buurt, maar of en hoe dat gaat werken, is vooralsnog onbekend.

iOS 8 release

Momenteel is nog niet precies bekend op welke datum Apple de iOS 8 release heeft gepland. We verwachten echter dat dit nog zeker tot het einde van 2014 gaat duren, omdat er eerst nog een aantal iOS 7-updates uitgerold moeten worden. Houd iPhoned in de gaten voor al het iOS 8 nieuws en wees op de hoogte zodra er meer bekend is!

→ Lees alles wat je moet weten over iOS 8 en de releasedatum!

Het laatste iOS 8 nieuws op een rijtje

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen