Deze 3 ontwikkelaars werken al aan toetsenborden voor iOS 8

Rutger Otto
5 juni 2014, 9:37
2 min leestijd
Deze 3 ontwikkelaars werken al aan toetsenborden voor iOS 8

Apple beloofde op de WWDC dat gebruikers in iOS 8 toetsenborden van derde partijen kunnen gebruiken. Goed nieuws voor iedereen die ruzie heeft met de shift-toets van Jony Ive. Meteen stonden er een aantal bekende toetsenbordmakers op om te vertellen dat zij met keyboards ontwikkelen voor iOS 8.

Lees verder na de advertentie.

Swype

ios 8 toetsenbord swype

Natuurlijk is fabrikant Swype bezig met een eigen iOS 8 toetsenbord. Hun toetsenbord werd zelfs in de demo van Apple gebruikt. Swype was al een tijd verkrijgbaar op Android-telefoons, waar gebruikers erg blij waren met het toetsenbord. Het geeft mensen de mogelijkheid veel sneller te typen, door simpelweg over de letters te vegen. Je hoeft je vinger alleen van het scherm te halen als je een nieuw woord wil typen. Swype herkent vanzelf het woord dat je wil schrijven aan de hand van de letters waar je langs veegt. Mocht Swype toch de verkeerde woorden hebben gekozen, kun je ze achteraf snel aanpassen. Naar mate je het toetsenbord vaker gebruikt, zal Swype je typegewoontes beter leren kennen en dus vaker juiste woorden schrijven.

SwiftKey

ios 8 toetsenbord swiftkey

Het slimme toetsenbord SwiftKey heeft op haar website aangegeven te werken aan een toetsenbord voor iOS 8. Het toetsenbord was overigens al te gebruiken op iOS in een speciale notitie-app van het bedrijf: SwiftKey Note. Het keyboard van SwiftKey voorspelt welke woorden de gebruiker moeilijk wil typen. Boven het toetsenbord staat een balk die suggesties toont. Net als Swype heeft ook SwiftKey een functie waarmee je woorden kan typen door over de letters heen te vegen.

Fleksy

ios 8 toetsenbord fleksy

Fleksy gebruikt zogenaamde ‘geometrische intelligentie’ waarmee je vanzelf wordt verbeterd als je een woord schrijft en je mist een toets. Daardoor zouden gebruikers sneller en accurater moeten gaan typen. De functie werkt volgens de makers zelfs zo goed, dat je het toetsenbord onzichtbaar kan maken en alsnog de juiste woorden kunt typen. Fleksy stond oorspronkelijk dan ook bekend als toetsenbord voor blinden en slechtzienden. Ook Fleksy werkt aan een iOS 8 toetsenbord.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen