Nieuwe iOS 8 problemen: mindere accuduur en internetsnelheid

Wouter Nijsen
23 september 2014, 10:51
1 min leestijd
Nieuwe iOS 8 problemen: mindere accuduur en internetsnelheid

Enkele iPhone-gebruikers melden dat de batterijduur van hun toestel sinds de update naar iOS 8 flink is teruggelopen. Hun iOS-apparaat gaat bij minimaal gebruik soms maar vier uur mee op een volle batterijlading.

Lees verder na de advertentie.

Verminderde batterijduur

iOS 8 problemen

In elke grote update van iOS zitten een aantal bugs waar gebruikers al snel tegenaan lopen. Ook bij iOS 8 is dat weer het geval, maar waar het probleem precies ligt, is niet bekend. Zowel iPhone- en iPad-gebruikers hebben te kampen met een accuduur die minder is geworden, al lijkt de iPhone 6 wat dit betreft de dans te ontspringen.

Daarnaast zijn er gebruikers die klagen dat iOS 8 problemen kent wanneer er verbinding wordt gemaakt met een wifi-netwerk. De voornaamste klacht is dat snelheden niet constant zijn en dat hierdoor Safari en andere apps lang doen over het laden van content.

iOS 8 problemen

Diverse gebruikers hebben hun internetsnelheid middels een app getest en hieruit kwam naar voren dat de download- en uploadsnelheden per test behoorlijk variëren: de ene keer halen toestellen een downloadsnelheid van 0,01Mbps en vervolgens een snelheid van 4,75Mbps om hierna weer terug te vallen naar een veel lagere snelheid.

iPhone 4S kent ook iOS 8 problemen

De iPhone 4S heeft het behoorlijk lastig met iOS 8 en draait sinds de update aanzienlijk minder soepel. Voor dit moment adviseren we je dan ook om nog even te wachten met het bijwerken van de iOS-versie, totdat Apple met een update komt die een betere optimalisatie biedt voor oudere toestellen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple ook de batterij- en internetproblemen onderzoekt en hiervoor mogelijk later een fix uitbrengt. iPhoned houd je uiteraard op de hoogte wanneer dit daadwerkelijk het geval is.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen