Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Nieuwe iOS 8 problemen: mindere accuduur en internetsnelheid

Wouter Nijsen
23 september 2014, 10:51
1 min leestijd
Nieuwe iOS 8 problemen: mindere accuduur en internetsnelheid

Enkele iPhone-gebruikers melden dat de batterijduur van hun toestel sinds de update naar iOS 8 flink is teruggelopen. Hun iOS-apparaat gaat bij minimaal gebruik soms maar vier uur mee op een volle batterijlading.

Lees verder na de advertentie.

Verminderde batterijduur

iOS 8 problemen

In elke grote update van iOS zitten een aantal bugs waar gebruikers al snel tegenaan lopen. Ook bij iOS 8 is dat weer het geval, maar waar het probleem precies ligt, is niet bekend. Zowel iPhone- en iPad-gebruikers hebben te kampen met een accuduur die minder is geworden, al lijkt de iPhone 6 wat dit betreft de dans te ontspringen.

Daarnaast zijn er gebruikers die klagen dat iOS 8 problemen kent wanneer er verbinding wordt gemaakt met een wifi-netwerk. De voornaamste klacht is dat snelheden niet constant zijn en dat hierdoor Safari en andere apps lang doen over het laden van content.

iOS 8 problemen

Diverse gebruikers hebben hun internetsnelheid middels een app getest en hieruit kwam naar voren dat de download- en uploadsnelheden per test behoorlijk variëren: de ene keer halen toestellen een downloadsnelheid van 0,01Mbps en vervolgens een snelheid van 4,75Mbps om hierna weer terug te vallen naar een veel lagere snelheid.

iPhone 4S kent ook iOS 8 problemen

De iPhone 4S heeft het behoorlijk lastig met iOS 8 en draait sinds de update aanzienlijk minder soepel. Voor dit moment adviseren we je dan ook om nog even te wachten met het bijwerken van de iOS-versie, totdat Apple met een update komt die een betere optimalisatie biedt voor oudere toestellen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple ook de batterij- en internetproblemen onderzoekt en hiervoor mogelijk later een fix uitbrengt. iPhoned houd je uiteraard op de hoogte wanneer dit daadwerkelijk het geval is.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's