Apple stuurt mails om iOS 8 te promoten
Rutger Otto

Apple maakt gebruikers meer attent op het bestaan van iOS 8. Mensen die nog niet naar het nieuwe besturingssysteem hebben opgewaardeerd, krijgen een mailtje met instructies.

iOS 8 mail

Het bedrijf uit Cupertino stuurt aan gebruikers een bericht dat iOS 8 op ze wacht. De e-mail informeert over de nieuwe functies van iOS 8, waarbij het QuickType, Gezondheid, Family Sharing en iCloud Drive uitlegt. Daarnaast wordt voor gebruikers duidelijk gemaakt dat upgraden heel gemakkelijk is, zelfs als je weinig opslagruimte op je toestel hebt.

Dat laatste zal misschien een aantal mensen kunnen overhalen om iOS 8 te installeren. Veel mensen hebben gewoon geen ruimte voor de update en blijven dan maar bij iOS 7. Maar via iTunes kun je gewoon overstappen naar het allernieuwste mobiele besturingssysteem, zonder afstand te doen van apps of data.
ios 8

iOS 8 adoptie

De adoptie van iOS 8 gaat langzamer dan die van iOS 7. Na drie weken was het besturingssysteem pas op 47 procent van alle Apple-toestellen te vinden. Weer drie weken later stond dat aantal op 52 procent. iOS 7 blijft heel populair: 43 procent van alle apparaten draaien op het besturingssysteem dat Apple vorig jaar introduceerde.

Met de mailtjes en informatie hoopt Apple dat meer mensen iOS 8 installeren. Veel mensen zijn echter nog steeds bang voor bugs en denken dat het nieuwe besturingssysteem hun telefoon langzamer maakt. Pas als Apple die twijfel bij gebruikers weet weg te nemen, zullen echt veel mensen overstappen.

Deze tips helpen je bij iOS 8 op weg:

Lees meer Apple nieuws

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.