Zo gebruik je de nieuwe locatiefuncties in iOS 8

Wouter Nijsen
18 september 2014, 17:20
2 min leestijd
Zo gebruik je de nieuwe locatiefuncties in iOS 8

Gisteravond verscheen iOS 8 en natuurlijk zijn we direct met de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem aan de slag gegaan. In de nieuwe iOS-versie zijn er uitgebreidere mogelijkheden voor locatievoorzieningen. Wij lichten ze kort voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

Wat zijn locatievoorzieningen?

iOS 8 locatievoorzieningen

Sommige apps hebben extra informatie van je nodig om volledig te kunnen werken. Wanneer een app moet weten waar jij je bevindt, dan worden deze apps in het tabje ‘Locatievoorzieningen’ gezet in de instellingen van je Apple-toestel. Denk bijvoorbeeld aan de standaard Weer-app, de NS Reisplanner en Google Maps.

In iOS 8 gebeurt dit op een iets andere manier dan in iOS 7. Wanneer je een app in de achtergrond open hebt staan en deze maakt gebruik van je locatie, dan krijg je hier nu een melding van. Dit is handig wanneer er, zonder dat je het weet, nog apps openstaan die van deze functie gebruikmaken. Zo krijg je inzicht in welke apps data aan het verzamelen zijn. Ook zijn apps die gebruikmaken van locatievoorzieningen behoorlijk funest voor de batterijduur van je toestel, dus is het handig om deze af te sluiten als je ze niet nodig hebt.

iOS 8 locatievoorzieningen bieden meer opties

iOS 8 locatievoorzieningen

Wanneer je naar ‘Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen’ gaat, zie je het bekende lijstje waarin alle apps die gebruikmaken van locatievoorzieningen onder elkaar staan. In iOS 7 was het mogelijk om per app aan te geven of deze wel of geen gebruik mocht maken van locatievoorzieningen. In iOS 8 is een nieuwe optie te vinden: ‘alleen bij gebruik’. Deze nieuwe optie is echter pas in de instellingen te vinden wanneer je een app hebt gebruikt. Bij de meeste apps verschijnt de keuze niet wanneer ze niet eerst een keer hebt gebruikt.

Toen je voorheen een app toegang tot je locatievoorzieningen wilde geven, kon dat alleen door apps altijd toegang te geven. Met de nieuwe optie ‘alleen in gebruik’ zal een app die openstaat op de achtergrond geen toegang hebben tot je locatievoorzieningen, tenzij je de app opent en vervolgens gebruikt.

Lees het laatste nieuws over iOS 8

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen