‘iOS 8 krijgt Healthbook om gezondheid bij te houden’
Roel van Hout

Apple gaat met iOS 8 in de richting van het zogeheten ‘quantified self’: de nieuwe versie van iOS krijgt naar verluidt applicaties om je gezondheid mee bij te houden.

Dat klinkt logisch, aangezien recente vacatures erop wijzen dat Apple van de iWatch niet alleen een slim horloge wil maken, maar er ook een serie sensors in gaat integreren waarmee je je gezondheid kunt monitoren.

→ Nu al je gezondheid in de gaten houden met je iPhone? Probeer deze 5 quantified self apps!

Apple-bonzen Jeff Williams en Bud Tribble hadden naar verluidt in december een ontmoeting met de United States Food and Drug Administration, een agentschap dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen bewaakt, om het te hebben over ‘mobiele medische applicaties’.

In Healthbook kun je straks je waarden en gegevens kwijt

Volgens de geruchten is voor iOS 8 een applicatie genaamd ‘Healthbook’ in de maak, waarin iPhone-bezitters allerlei waarden en gegevens over hun gezondheid kunnen invullen. Waarschijnlijk gaat de applicatie nauw samenwerken met de iWatch, maar hoe is nog even afwachten.

Dat roept natuurlijk wel weer de vraag op of mensen zulke gegevens zomaar aan Apple zullen durven toevertrouwen: in een tijd waarin veel gedoe is over de privacy-gevoeligheid van elektronische patiëntendossiers is het de vraag of Apple het uitbrengen van een dergelijke applicatie wel aandurft.

→ De komende tijd zal er steeds meer bekend gaan worden over iOS 8, en wat Apple daarmee van plan is. Lees regelmatig onze iOS 8-spotlight om volledig op de hoogte te blijven!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.