‘iOS 8 introduceert verbeterd Berichtencentrum, Game Center verdwijnt’

Gijs Ettes
14 maart 2014, 15:40
1 min leestijd
‘iOS 8 introduceert verbeterd Berichtencentrum, Game Center verdwijnt’

Als we 9to5Mac mogen geloven, introduceert iOS 8 een aantal nieuwe apps, maar zullen ook bekende namen verdwijnen. Volgens blogger Mark Gurman wordt het Berichtencentrum in de volgende iOS-versie onder handen genomen en zal deze een versimpeld dropdown-menu bevatten met alleen nog de tabbladen ‘Vandaag’ en ‘Meldingen’.

Lees verder na de advertentie.

Game Center iOS 8 introduceert

iOS 8 introduceert volgens Gurman ook een betere Berichten-app die je in staat stelt om gesprekken automatisch te verwijderen na een zelf ingestelde tijd. Zo heb je de optie om in te stellen dat berichten automatisch verdwijnen na bijvoorbeeld een maand of jaar.

Verder ligt het in de lijn der verwachting dat Game Center-app verdwijnt en dat we de functionaliteit ervan alleen nog zullen terugzien in games die de service hebben geïntegreerd. Gurman betoogt dat Apple hiervoor kiest omdat de app zelf nauwelijks wordt gebruikt. Tot slot interessant is het gerucht dat CarPlay straks misschien ook via wifi werkt, in plaats van bedraad middels de Lightning-connector.

‘iOS 8 wordt sneller en uitgebreider’

Over het geheel genomen moet iOS 8 ten slotte sneller en stabieler worden dan de huidige versie van het mobiele besturingssysteem. Mogelijk zorgt dit ervoor dat een kortere accuduur, zoals het geval met iOS 7.1, tot het verleden behoort. Ook moet het OS nieuwe apps bieden als Healthbook (het gezondheids-registratiesysteem waarmee Apple naar verluidt dit jaar komt), Preview (voor het lezen en bewerken van PDF’s), TextEdit (tekstverwerkings-app) en Tips (een handleiding).

→ Lees alles wat je moet weten over iOS 8 en de releasedatum!

Lees meer over iOS 8

Categorieën: Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen