iOS 8 draait nu op ruim de helft van alle Apple toestellen
Rutger Otto

Het heeft bijna zes weken geduurd, maar na de lancering van iOS 8 draait het nieuwe besturingssysteem eindelijk op 52 procent van de mobiele Apple apparaten.

In de eerste week van oktober bleek dat de adoptie van iOS 8 flink was gestagneerd. Bij de release van het nieuwe mobiele besturingssysteem op 21 september stapte 46 procent van de gebruikers over van iOS 7 naar iOS 8. Dat percentage stond op 7 oktober nog slechts op 48 procent, een minimale stijging van één procent dus.

ios 8 adoptie

iOS 8 gebruik

Nu is iOS 8 eindelijk de grens van 50 procent gepasseerd. Momenteel wordt iOS 8 op 52 procent van alle mobiele Apple-apparaten gedraaid. Dat blijkt uit metingen van de iOS App Store. De laatste drie weken steeg de adoptie van iOS 8 dus verder met liefst vijf procent.

Toch gaat het nog niet erg rap met iOS 8. Toen iOS 7 vorig jaar het levenslicht zag, was na een week al 52 procent van alle gebruikers overgestapt.

Stijging en stagnering

De stijging van de afgelopen weken kan meerdere redenen hebben. Zo hebben simpelweg meer mensen een nieuwe iPhone gekocht, waar iOS 8 standaard op geïnstalleerd is. Daarnaast heeft Apple met iOS 8.1 natuurlijk Apple Pay geactiveerd, waarmee je draadloos met je iPhone 6 kan betalen. Waarschijnlijk willen veel mensen dat proberen.

Maar waarom stagneerde de adoptie eerder zo hard? Dat heeft waarschijnlijk te maken met de onstuimige release van iOS 8. Toen het besturingssysteem gelanceerd werd, waren er nog hardnekkige kinderziektes die Apple er niet uit kreeg, zoals het niet werkende HealthKit. Met iOS 8.0.1 maakte Apple het nog eens erger, omdat bij gebruikers het bereik wegviel en Touch ID niet meer werkte. Daarnaast stuit het steeds meer mensen tegen de borst dat updaten gewoon enorm veel vrije opslagruimte kost (mits je het niet via iTunes wil doen).

Lees meer iOS 8 nieuws

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.