Apple maakt iOS 8 functies voor verschillende landen bekend

Rutger Otto
12 september 2014, 10:24
1 min leestijd
Apple maakt iOS 8 functies voor verschillende landen bekend

Apple heeft een pagina online gezet die duidelijk maakt welke iOS 8 functies wij in Nederland en België kunnen verwachten. Ook moeten we er een paar belangrijke missen.

Kaartenkaarten

Zoals al het geval was, hebben we in Nederland en België nog steeds toegang tot verschillende functies in Maps. Als iOS 8 uitkomt, kun je weer je route plannen, navigatie gebruiken of gewoon een locatie opzoeken. Flyover en gebouwen in 3d zijn voor Nederlandse steden nog niet beschikbaar. Wel kunnen we foto’s bekijken en recensies van bedrijven lezen.

Siri

Het was al te verwachten, maar Siri is dus definitief niet in het Nederlands beschikbaar. Wil je iets gedaan krijgen van Apples persoonlijk assistent, dan zul je dat toch in het Engels moeten blijven doen.

QuickType toetsenbord

Het nieuwe QuickType toetsenbord, waarmee Apple suggesties doet voor woorden terwijl je typt, is nog niet in het Nederlands beschikbaar. Wij zullen dus nog niet van de suggesties gebruik kunnen maken.

Apple CarPlayCarplay video Volvo

Ook nog niet aanwezig in Nederland en België: CarPlay. Dat is logisch, want Apples iOS in de auto leunt daarvoor zwaar op spraakcommando’s. Nu Siri nog niet in de Nederlandse taal beschikbaar komt, moeten we ook hier nog op wachten.

iTunes- en App Store

Uiteraard beschikbaar blijven de iTunes en de App Store, waar we films, muziek, games en apps kunnen downloaden. iTunes biedt in Nederland en België nog steeds geen tv-series aan.

Wil je weten wat er verder allemaal nieuw is (en dat is een hoop) in iOS 8? Check dan de iOS 8 spotlightpagina. Op 17 september komt het nieuwe besturingssysteem van Apple uit, twee dagen voor de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Gebruikers kunnen gratis updaten.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's