iOS 8 laat je (pikante) foto’s gemakkelijk verbergen

Gijs Ettes
5 juni 2014, 17:20
1 min leestijd
iOS 8 laat je (pikante) foto’s gemakkelijk verbergen

iOS 8 introduceert een aantal fijne verbeteringen voor de standaard foto-app en één daarvan is de mogelijkheid om foto’s te verbergen. Heb je een kiekje waarvan je liever niet wilt dat iedereen deze kan bekijken, dan kun je deze verborgen maken.

Lees verder na de advertentie.

Om een iOS 8 foto te verbergen, houd je even je vinger erop. Kies voor ‘Verberg’ en daarna in het venster dat verschijnt nogmaals voor ‘Verberg foto’. Je kiekje wordt niet meer getoond in ‘Momenten’, ‘Verzamelingen’ en ‘Jaren’, maar is nog wel te bekijken in ‘Albums’. Aangezien de foto-app standaard met het ‘Momenten’-scherm start, is dit echter een snelle truc om bijvoorbeeld pikante foto’s niet direct voor iedereen zichtbaar te maken.

Meer verbeteringen in de iOS 8 foto-app

Vanaf iOS 8 maakt Apple een back-up van al je foto’s; het maakt niet uit op welk apparaat je ze neemt. Je kunt eveneens foto’s van andere apparaten bekijken via de cloud, zonder ze te hoeven downloaden. Het vinden van foto’s wordt gemakkelijker dankzij de zoekfunctie Spotlight; je kunt namelijk zoeken op locatie, datum of albums.

Ook de bewerkingsfunctie is vernieuwd. Het is nu mogelijk om foto’s aan te passen op het gebied van licht en kleur. Daarnaast is het mogelijk een foto automatisch waterpas te krijgen als deze scheef is genomen. Met de nieuwe Timelapse-functie schiet je tot slot een toffe timelapse video die de gebeurtenissen van een uur in enkele minuten vangt. Een voorbeeld ervan kun je in onderstaande video bekijken.

Lees alles over iOS 8

Meer over de aankomende iOS-versie, die vanaf de herfst van 2014 beschikbaar wordt, lees je in ons iOS 8-overzichtsartikel. Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen