‘Foto’s tonen iOS 8 op de iPhone 5S’
Gijs Ettes

Er zijn een drietal foto’s opgedoken waarin mogelijk iOS 8 op een iPhone 5S is te zien. Het is allerminst zeker of de foto’s ook daadwerkelijk echt zijn, al gaan er al langer geruchten dat Apple het nieuwe mobiele besturingssysteem ‘in het wild’ is aan het testen.

Check de mogelijke iOS 8 foto’s

iOS 8 fotoOp de iOS 8 foto’s is het homescreen te zien, dat niet bijzonder veel afwijkt van dat van bijvoorbeeld iOS 7.1.1. Wel zijn een aantal nieuwe apps te onderscheiden die de iOS-versie waarschijnlijk met zich meebrengt, waaronder HealthBook, TextEdit, Preview, Tips en Watch Utility. Daarnaast is er een afzonderlijke iTunes Radio-app.

Geruchten gaan dat het Berichtencentrum in iOS 8 onder handen wordt genomen en een versimpeld dropdown-menu zal bevatten met alleen nog de tabbladen ‘Vandaag’ en ‘Meldingen’. Verder wordt verwacht dat de Berichten-app je in staat stelt om gesprekken automatisch te verwijderen na een zelf ingestelde tijd. Zo heb je de optie om in te stellen dat berichten automatisch verdwijnen na bijvoorbeeld een maand of jaar.

iOS 8 fotoOver het geheel genomen moet iOS 8 sneller en stabieler worden dan de huidige versie van het mobiele besturingssysteem. Mogelijk zorgt dit ervoor dat een kortere accuduur, zoals het geval met iOS 7.1, tot het verleden behoort. De nieuwe iOS-versie zal efficiënter met de beschikbare hardware omgaan, zodat het besturingssysteem ook soepel werkt op oudere iPhones, iPads en iPod Touches.

iOS 8 release

De verwachting is dat iOS 8 voor het eerst wordt getoond tijdens de Worldwide Developers Conference. De ontwikkelaarsconferentie vindt van 2 tot en met 6 juni plaats in San Francisco. Lees meer over deze softwareversie op onze iOS 8-pagina.

Het laatste iOS 8 nieuws op een rijtje

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.