Ga van iOS 8 terug naar iOS 7 nu het nog kan: zo werkt het
Rutger Otto

Werkt iOS 8 niet goed op je toestel of ben je gewoon niet tevreden over iOS 7, dan kun je iOS 8 nog enkele dagen downgraden.

Terug naar iOS 7

iOS 8 downgradenAls je eenmaal naar iOS 8 bent overgestapt, betekent dat niet dat je voor altijd aan het besturingssysteem vastzit. Tenminste, als je op tijd terugschakelt naar de vorige versie. Na de introductie van een nieuwe iOS geeft Apple gebruikers altijd een paar dagen de tijd om het oude systeem terug te halen. Dit is bijvoorbeeld handig als je merkt dat je iPhone 4S ineens wel heel langzaam is geworden na de update. In dat geval kun je iOS 8 downgraden naar iOS 7.

Voor hoe lang dat kan, is niet bekend. Op een gegeven moment stopt Apple simpelweg met de ondersteuning van iOS 7. Vorig jaar gaf Apple gebruikers twee weken de tijd om terug te gaan, waarschijnlijk is dat dit jaar weer het geval. Dat zou betekenen dat je nog een paar dagen de tijd hebt (tot 24 september) om iOS 7 terug te zetten op je telefoon.

Om te zien of iOS 8 downgraden voor jouw telefoon nog mogelijk is, check je deze website. Zoek je toestel op en kijk of er een groene YES achter staat, in dat geval kun je nog terug naar firmware 7.1.2.

iOS 8 downgraden

Let op voordat je begint: check of je nog een backup hebt van je iPhone toen er nog iOS 7 op stond. Als je iOS 8 downgrade zonder dat je een backup hebt, ben je alle data kwijt.

iOS 7 firmware

goedkope iPhone 4SJe hebt de meest recente firmware van iOS 7.1.2 nodig voor de installatie. Dat is een bestand dat eindigt met de letters ‘ipsw’. Het zou kunnen dat deze nog op je computer staat sinds je laatste update. Afhankelijk van welk toestel je gebruikt kan de naam wisselen, maar er staat in elk geval wel 7.1.2 in. Dit bestand kun je zoeken op de Mac als je Spotlight gebruikt of via de zoekfunctie van Windows.

Kun je het niet vinden, dan is de firmware ook gewoon te downloaden, bijvoorbeeld via deze links van Redmond Pie. Dubbelcheck of je het juiste ipsw-bestand bij het juiste toestel hebt.

iTunes

Is alles gereed, zet dan de ‘Zoek mijn iPhone’-functie uit via Instellingen → iCloud → Zoek mijn iPhone. Verbind je iPhone vervolgens via usb met je computer of Mac en open iTunes. Klik vervolgens op ‘iPhone’.

Hou de alt-toets ingedrukt op je Mac wanneer je op ‘Herstellen’ klikt. Op Windows hou je de shift-toets ingedrukt als je op ‘Herstellen’ klikt. Nu blader je naar het firmwarebestand wat je wil installeren en je bevestigt je keuze.

Lees meer iOS 8 nieuws

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.