Wauw: gaat iOS 8 eruitzien zoals dit concept?
Rutger Otto

Dit iOS 8 concept ziet er veelbelovend uit. Als je iconen van apps uitvergroot krijg je meteen updates binnen de app te zien in een klein previewscherm.

Designer Jay Machalani maakte het iOS 8 concept, waarin je het homescreen subtiel kan veranderen, maar waarmee je het tegelijk helemaal omgooit. iOS 7 veranderde het design van iOS drastisch, maar deed verder qua gebruik niets wereldschokkends. Machalani heeft iets bedacht waarmee dat in iOS 8 wel kan veranderen.

Machalani maakte al eerder een concept dat klopte

Jay Machalani is bekend van het concept dat hij maakte voordat Windows 8 uitkwam en die later vrij veel leek op hoe het Start Menu eruit kwam te zien. De 20-jarige ontwerper probeert nogmaals een voorspelling met iOS 8.

In het concept pakt hij het beste van Androids widgetsysteem en combineert dat met de functionaliteit van Windows Phones Live Tiles. Het resultaat is het ‘iOS Block’. Met twee vingers kun je de app-iconen uitvergroten tot een groter blok. Die is geanimeerd en interactief, het iOS Block toont updates binnen de app zoals ook de Live Tiles dat doen op Windows Phone.

Zo kun je berichten lezen uit iMessage of afspraken bekijken in de Agenda-app. Tik je links onderin het blok, dan ga je meteen de app in. Als je genoeg hebt aan korte updates, hoef je met de grote iconen nooit meer een app in. “Dat is een eerste stap om iOS vooruit te helpen”, zegt Machalani. “Cruciaal om een betere oplossing te vinden om informatie te krijgen zonder dat je steeds apps moet openen en sluiten.”

Past bij de grote iPhone 6

Het iOS 8 concept zou goed tot zijn recht komen op de vermeende grote schermen van de iPhone 6, want de iOS Blocks nemen de ruimte in van 2 x 2 iconen. Of Apple dit soort veranderingen van plan is voor iOS 8, zullen we waarschijnlijk volgende week weten. Dan vindt Apples WWDC plaats in San Francisco.

Verwachtingen voor dat evenement lees je op onze WWDC 2014 pagina.

Lees meer iOS 8 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.