iOS 8 concept toont samentrekking bedieningspaneel en multitasking

Roel van Hout
24 februari 2014, 9:11
1 min leestijd

Over de nieuwe iPhone mag worden gedroomd, maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor de software die daarop zal komen te staan. Een interessant nieuw iOS concept toont een samentrekking van het bedieningspaneel en multitasking.

Lees verder na de advertentie.

Zoals te zien in bovenstaande video, zou het iOS 8 concept, dat door ontwerper Bill Labus werd gemaakt, ervoor zorgen dat het bedieningspaneel niet in beeld schuift als je naar boven veegt: je scherm wordt juist kleiner, en je kunt gelijk alle apps zien die je hebt openstaan wanneer je naar links veegt.

→ Lees alles wat je moet weten over iOS 8 en de releasedatum!

Dat klinkt als een goed idee, want als je nu wil multitasken moet je twee keer op je homeknop drukken. De homeknop blijft een knop – en kan dus slijten – dus hoe minder we die in hoeven te drukken, hoe beter.

iOS 8 concept loopt vooruit op software die pas over een half jaar verschijnt

Hoe iOS 8 eruit zal gaan zien weten we pas over ongeveer 4 maanden, wanneer Apple de software zoals gebruikelijk op de WWDC aan het publiek zal tonen. De verschijningsdatum is waarschijnlijk weer in september. Aangezien dat nog een half jaar duurt, kan en zal Apple er nog flink mee aan het werk zijn. Hopelijk kijkt Apple dan ook zeer aandachtig mee naar deze video.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen