Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Opnieuw problemen met iOS 8’ – update

Wouter Nijsen
29 september 2014, 10:23
1 min leestijd
‘Opnieuw problemen met iOS 8’ – update

Op YouTube is een nieuwe iOS 8-bug opgedoken die ervoor zorgt dat er ongevraagd ingebroken kan worden op je iPhone. Het vraagt om slechts een aantal simpele handelingen.

Lees verder na de advertentie.

Update: uit nader onderzoek blijkt de iOS 8-bug nep te zijn. Wat er werkelijk gebeurt, is dat Touch ID wordt geactiveerd met een lichte druk op de homeknop. Dit verklaart ook waarom de zogenaamde bug slechts af en toe werkte.

Simpel TouchID en toegangscode omzeilen

iOS 8 bug

De problemen rondom iOS 8 houden maar niet op. YouTuber EverythingApplePro claimt een nieuw beveilingslek in iOS 8 te hebben gevonden. Met deze bug is op gemakkelijke wijze zowel TouchID als een toegangscode te omzeilen. Om de iOS 8-bug te laten werken, moet het toestel allereerst aangesloten zijn op een computer of stopcontact. Ook moet zowel Siri als de ‘Hey Siri’ functie ingeschakeld zijn.

De iOS 8-bug vereist een aantal handelingen: door met ‘Hey Siri’ de stemassistent op te roepen en vervolgens naar bijvoorbeeld het weer te vragen, is het mogelijk om middels een simpele swipe het toestel binnen te komen.

iOS 8-bug video

Wat we er wel bij moeten melden, is het feit dat dit foutje maar zelden voorkomt. Zoals je in de video hieronder ziet, moeten de handelingen een aantal keren verricht worden voordat het ook daadwerkelijk werkt. We verwachten dat Apple dit spoedig onderzoekt en eventueel binnenkort met een update komt.

https://www.youtube.com/watch?v=SvzW_d5Q0vg

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu