‘Gebruikers kunnen berichtencentrum in iOS 8 zelf indelen’

Gijs Ettes
8 juni 2014, 12:52
2 min leestijd
‘Gebruikers kunnen berichtencentrum in iOS 8 zelf indelen’

Het berichtencentrum gaat vanaf aankomende herfst, wanneer iOS 8 beschikbaar wordt, op de schop. Naast interactieve notificaties, die het mogelijk maken om direct te reageren op meldingen, en widgets van derde partijen moet het mogelijk worden om specifieke onderdelen in en uit te schakelen. Twitteraar en iOS-ontwikkelaar Hamza Sood ontdekte diverse instellingen in de bètaversie van iOS 8.

Lees verder na de advertentie.

ios 8 berichtencentrum

Met de vooralsnog verborgen instellingen kun je als gebruiker bepalen welke berichten worden getoond in het iOS 8 berichtencentrum. Daarnaast ontdekte Sood de mogelijke introductie van extensies voor het vergrendelscherm. Een jaar geleden kwam hij er ook achter dat iOS 7 ondersteuning voor vingerafdrukscanners zou bieden. Dat was inderdaad het geval, maar een behoorlijk aantal andere features die hij in de bètaversie tegenkwam hebben de uiteindelijke release niet gehaald.

De functies worden momenteel echter getest, waardoor de mogelijkheid aanwezig is dat ze in de uiteindelijke versie van iOS 8 niet zijn te gebruiken. Het is dus nog even wachten of het berichtencentrum in de aankomende iOS-versie gebruikers inderdaad meer mogelijkheden voor personalisatie biedt.

Meer verbeteringen in iOS 8: Foto-app

foto app ios 8

Vanaf iOS 8 maakt Apple een back-up van al je foto’s; het maakt niet uit op welk apparaat je ze neemt. Je kunt eveneens foto’s van andere apparaten bekijken via de cloud, zonder ze te hoeven downloaden. Het vinden van foto’s wordt gemakkelijker dankzij de zoekfunctie Spotlight; je kunt namelijk zoeken op locatie, datum of albums.

Ook de bewerkingsfunctie is vernieuwd. Het is nu mogelijk om foto’s aan te passen op het gebied van licht en kleur. Daarnaast is het mogelijk een foto automatisch waterpas te krijgen als deze scheef is genomen. Met de nieuwe Timelapse-functie schiet je tot slot een toffe timelapse video die de gebeurtenissen van een uur in enkele minuten vangt.

Lees alles over iOS 8

Meer over de aankomende iOS-versie, die vanaf de herfst van 2014 beschikbaar wordt, lees je in ons iOS 8-overzichtsartikel. Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen