T-Mobile ondersteunt vanaf iOS 8 bellen over wifi
Gijs Ettes

Amerikaanse klanten van T-Mobile kunnen vanaf iOS 8 bellen over wifi middels hun iPhone. Dat kon al met FaceTime, maar ook standaard telefoongesprekken krijgen wifi-ondersteuning. T-Mobile Nederland geeft in gesprek met iPhoned aan de ontwikkelingen op de voet te volgen, maar kan nog niet zeggen of de feature ook naar Nederland komt.

iOS 8 bellen over wifiBellen over wifi wordt vanaf de herfst, als Apple de iOS 8 update beschikbaar stelt, beschikbaar en stelt (in ieder geval Amerikaanse) gebruikers in staat om te verbinden met een wifi-netwerk en een telefoongesprek te starten of een sms of e-mail te verzenden. Of en wanneer de feature naar Nederland en België komt, is dus helaas nog niet bekend.

Voor FaceTime-gebruikers wordt het overigens mogelijk om inkomende telefoontjes op wacht te zetten als je al in gesprek bent.

iOS 8: dit is er nieuw

iOS 8 is de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem, die beschikbaar wordt voor de iPhone 4S/5/5C/5S, iPad 2/3/Air, iPad Mini (Retina) en iPod Touch (5e generatie). iOS 8 kenmerkt zich onder andere door interactieve notificaties en widgets, een verbeterde zoekfunctie, meerdere toetsenborden om uit te kiezen en updates voor de Mail-app, Foto-app, Siri en Safari.

Alles weten over de vernieuwingen in de aankomende iOS-versie? Check ons iOS 8 overzichtsartikel met alle highlights en verbeteringen.

Lees meer over iOS 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.