Nieuwe iOS 8 App Store regels moeten privacy waarborgen

Rutger Otto
3 september 2014, 10:40
1 min leestijd
Nieuwe iOS 8 App Store regels moeten privacy waarborgen

In de nieuwe voorwaarden staan regels voor iOS 8-platformen als HealthKit en Homekit.

Lees verder na de advertentie.

Deze herfst komt niet alleen een nieuwe iPhone, tegelijk zal Apples nieuwe besturingssysteem het licht zien. In iOS 8 mogen we een aantal grote vernieuwingen verwelkomen, waaronder HealthKit en HomeKit. Hiervoor moeten app-makers zich wel aan nieuwe regels houden. Zo mogen ontwikkelaars geen gezondheidsdata van gebruikers opslaan in iCloud.

‘Gevoelige data is veilig’

ios 8 app store

Apple wil streng gaan optreden tegen apps of ontwikkelaars die privacy-gevoelige informatie gebruiken voor de verkeerde doeleinden. Informatie over gezondheid (via HealthKit) of je huis (HomeKit) mag bijvoorbeeld niet voor reclame-doeleinden worden ingezet. Apps die dat wel doen, komen de App Store niet in.

Voor HomeKit geldt dat apps HomeKit alleen mogen gebruiken als de ontwikkelaar duidelijk naar de voorwaarden wijst, waarin staat wat er met de gegevens van je huis wordt gedaan. Voor HealthKit geldt dat apps zich moeten houden aan de wetgeving van het betreffende land.

App-makers mogen je gezondheidsgegevens dus niet in iCloud opslaan. Ook worden je gezondheidsdata volgens Apple nooit met derde partijen gedeeld, behalve als je daar zelf toestemming voor geeft (let dus goed op wat je wel en niet aanvinkt!).

Andere iOS 8 App Store regels

Naast dit soort richtlijnen, voegt Apple ook een aantal kleinere regels toe aan de voorwaarden. Zo moeten apps de mogelijkheid toevoegen om naar een ander toetsenbord over te schakelen, in plaats van het standaard iOS 8-toetsenbord. Met het nieuwe besturingssysteem staat Apple eindelijk toe dat je alternatieve toetsenborden kunt gebruiken, zodat je bijvoorbeeld kunt vegen om woorden te typen als je dat liever hebt.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen