Apple-gebruikers stappen minder snel over naar iOS 8
Wouter Nijsen

Ongeveer de helft van alle iOS-apparaten is geüpdatet naar iOS 8, zo heeft Apple bekendgemaakt. Hoewel 46 procent van de iOS-gebruikers al zijn overgestapt, maakt nog een groot gedeelte gebruik van iOS 7.

iOS 8 adoptiegraad lager dan bij iOS 7

iOS 8 adoptiegraadAfgelopen zondag heeft er een meting plaatsgevonden waarbij alle actieve gebruikers in de App Store op dat moment in kaart zijn gebracht. Uit de meting bleek dat nog de helft (49 procent) van alle iOS-apparaten op iOS 7 draait. Een klein gedeelte van de gebruikers (5 procent) maakt nog gebruik van een oudere versie van iOS.

De iOS 8 adoptiegraad ligt daarmee lager dan bij de voorgaande versie van iOS. 18 uur na de release had 8 procent van de gebruikers hun apparaten van iOS 8 voorzien. Ter vergelijking: dit is minder dan de helft van het percentage dat iOS 7 in de eerste 18 uur haalde (17 procent).

De voornaamste reden hiervoor is het feit dat veel gebruikers niet de benodigde hoeveelheid vrije opslagruimte tot hun beschikking hebben. Om iOS 8 te installeren is tussen de 4 en 5GB aan vrije ruimte benodigd. Bovendien speelt mee dat iOS 7 naast veel technische toevoegingen ook een grondige verbetering op visueel vlak was. iOS 8 is ondanks een aantal nieuwe features en verbeteringen op het oog een minder ingrijpende update.

Wat je nog meer moet weten over iOS 8

iOS 8 adoptiegraadiOS 8 is sinds 17 september te downloaden voor de iPhone 4S, iPod touch (5e generatie) en iPad 2 of nieuwer. De nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem voegt een heel scala aan nieuwe features en verbeteringen toe. Zo is het nu mogelijk om gebruik te maken van widgets, toetsenborden van derden, interactieve notificaties, een verbeterde zoekfunctie en een gezondheids-app die je activiteiten trackt. Bovendien ogen geoptimaliseerde games een stuk mooier dankzij Metal, een nieuwe techniek die hardware en software beter met elkaar laat samenwerken.

Tip: lees ook onze uitgebreide iOS 8 review.

Het laatste nieuws over iOS 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.