Apple-gebruikers zijn laks in het updaten naar iOS 8

Gijs Ettes
7 oktober 2014, 8:59
1 min leestijd
Apple-gebruikers zijn laks in het updaten naar iOS 8

De adoptie van iOS 8 is de afgelopen week flink gestagneerd, zo blijkt uit cijfers van de App Store. Het nieuwe besturingssysteem is momenteel op 47 procent van alle Apple-devices te vinden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8 adoptie stagneert

iOS 8 adoptie

Op 21 september werd nog bekend dat 46 procent van alle iPhones, iPads en iPods op iOS 8 draaide en in twee weken tijd is dat percentage nauwelijks gestegen, al hebben de cijfers alleen betrekking op Apple-toestellen die toegang hebben gehad tot de App Store.

Fiksu en Mixpanel, twee bedrijven die zich richten op het verzamelen van statistieken op basis van advertenties in apps, hebben berekend dat iOS 8 momenteel op respectievelijk 38 en 45 procent van de Apple-toestellen draait. Ze hebben een groei in het gebruik gemeten, al lijkt deze de afgelopen dagen snel te zijn afgenomen.

Nieuwe iOS-versie minder populair

iOS 8.0.2 iOS 8 adoptie

Het lijkt er dan ook op dat veel Apple-gebruikers de kat uit de boom kijken voor wat betreft het updaten naar de laatste iOS-versie. iOS 8 is veel minder populair dan iOS 6 en 7, die volgens Fiksu na twintig dagen al op bijna 60 procent van de Apple-toestellen waren geïnstalleerd. De reden ligt voor de hand: de eerste versie van iOS 8 werd geplaagd door bugs en de update om dit op te lossen (8.0.1) zorgde bij veel gebruikers voor nog meer problemen. Zo viel het mobiele signaal weg en werkte Touch ID niet meer.

Met iOS 8.0.2 lijkt een gros van de problemen te zijn opgelost, maar helemaal foutloos is iOS nog niet. Zelf ervaren we regelmatig dat apps crashen op de iPhone 5S en iPhone 6 en dat interface-elementen door elkaar heenlopen. Dat laatste kan ook samenhangen met het feit dat veel populaire apps nog niet geüpdatet zijn voor iOS 8 en het grotere scherm van de nieuwe iPhones.

Lees meer over iOS 8

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen