Apps die de accu leegtrekken worden uitgeschakeld in iOS 8

Rutger Otto
30 juni 2014, 12:16
1 min leestijd
Apps die de accu leegtrekken worden uitgeschakeld in iOS 8

Een nieuwe vondst in iOS 8: apps die op de achtergrond veel gebruik maken van de iPhone processor, worden automatisch door iOS beëindigd. Dankzij deze ingreep moet de iOS 8 accu van iPhones en iPads langer meegaan.

Lees verder na de advertentie.

iPhone batterij

Dat heeft iPhoneclub opgemerkt via de Duitse website Heise. iOS 8 gaat streng ingrijpen op apps die op de achtergrond blijven draaien, maar daar teveel energie van de processor voor opeisen. Dit heeft namelijk veel invloed op de batterij. Door deze apps automatisch af te sluiten hoopt Apple de levensduur van de iOS 8 accu te kunnen verlengen.

Efficiënter app-verbruik

Apple toont de ingreep in WWDC sessie ‘Writing Energy Efficient Code, Part 2‘, die op de website van Apple te bekijken is (vanaf 7:30 minuten). Apps die veel vragen van processor en accu worden afgesloten en de ontwikkelaar krijgt een waarschuwing en het verzoek om het probleem op te lossen. Waar de grens precies ligt qua verbruikt, geeft Apple overigens niet aan. Apps die aan blijven staan maar weinig invloed uitoefenen op processor of batterij, zullen gewoon op de achtergrond kunnen blijven draaien.

Nieuw in iOS 8

iOS 8 komt aankomende herfst gratis beschikbaar voor iedereen met een iOS-toestel. In iOS 8 moet je beter inzicht krijgen in het verbruik van de apps. Zo kun je per app zien welke invloed het heeft op je accu.

Andere vernieuwingen in iOS 8 zijn onder meer de komst van notificaties in het berichtencentrum, de toevoeging van nieuwe toetsenborden en een diepe integratie met Macs. Check voor al het nieuws van iOS 8 onze speciale iOS 8 pagina.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen