iOS 8.4 met Apple Music verschijnt op 30 juni

Gijs Ettes
9 juni 2015, 11:15
2 min leestijd
iOS 8.4 met Apple Music verschijnt op 30 juni

Op 30 juni lanceert Apple niet alleen zijn muziekdienst Apple Music, maar ook iOS 8.4, de nieuwe iOS-versie die momenteel nog in bèta is. De update brengt een nieuwe muziek-app en prestatieverbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de iOS 8.4 release

Apple Music maakt dus niet in iOS 9, maar al in iOS 8.4 zijn debuut. Heel verrassend is dat niet, aangezien al langer bekend was dat deze iOS-versie de nieuwe muziekdienst zou bevatten. Bovendien bevat de bètaversie van iOS 8.4 al een volledig nieuwe muziek-app met een design dat meer ruimte biedt voor afbeeldingen van artiesten en albumhoezen.

ios 8.4 release

De muziek-app toont bovenaan meteen de albums en afspeellijsten die je onlangs hebt toegevoegd. Door op de albums of lijsten te tikken, kun je meteen beginnen met luisteren. iTunes Radio (nog niet beschikbaar in ons land) is ook meer gestroomlijnd door Apple, zodat je sneller toegang hebt tot je favoriete radiostations.

Verder is de MiniPlayer op de schop gegaan, zodat je tijdens het browsen door je muziekbibliotheek gemakkelijk liedjes die afspelen bedient. Bovendien worden tracks die nu afspelen op een aantrekkelijkere manier getoond en zijn ze met een druk op de knop draadloos te streamen via AirPlay, zonder dat je het scherm hoeft te verlaten.

Apple Music: nieuwe muziekdienst ook naar Nederland

Met Apple Music gaat Apple de strijd aan met streamingdiensten als Spotify. Vanaf 30 juni kunnen we aan de slag met de dienst, die 9,99 dollar per maand kost. Wil je er als familie (maximaal zes personen) van gebruikmaken, dan betaal je 5 dollar meer.

Apple Music biedt Beats 1, een wereldwijd radiostation waar dj’s muziek draaien, en Apple Music Connect, een feature waarmee gebruikers hun favoriete bands en artiesten kunnen volgen. Zij komen op hun beurt beter in contact met fans. In de Apple Music-app vind je alle muziek die je hebt gekocht en alle playlists die je hebt samengesteld in het scherm ‘My Music’. Daarnaast is het mogelijk om ‘op iTunes naar wat voor muziek dan ook te zoeken en het af te spelen’. Apple Music is de app waar je moet zijn om naar Beats 1 te luisteren.

Het laatste nieuws over iOS 8.4

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen