iOS 8.4 installaties na een week op 40 procent van alle toestellen

Rutger Otto
9 juli 2015, 14:24
1 min leestijd
iOS 8.4 installaties na een week op 40 procent van alle toestellen

De nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem wordt snel geïnstalleerd door gebruikers. Na een week heeft 40 procent van alle iOS-gebruikers al geüpdatet naar iOS 8.4.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.4 adoptie gaat snel

Mixpanel heeft data gedeeld waaruit blijkt dat 40 procent van alle iOS-toestellen inmiddels iOS 8.4 draait. Het lijkt erop dat Apple Music voor veel mensen een reden was om te updaten naar iOS 8.4, hoewel dat verder niet uit de gegevens blijkt. Het zou echter wel logisch zijn, aangezien Apple Music de laatste tijd veel in het nieuws is geweest en mensen nieuwsgierig zijn naar de muziekdienst.

Een andere reden waarom veel mensen waarschijnlijk al zijn overgestapt, is omdat Apple eraan heeft gewerkt om updates klein te houden. Naast Apple Music zijn er vooral verbeteringen onder de motorkap doorgevoerd voor stabiliteit en het wegwerken van foutjes. Omdat de update niet veel vrije opslagruimte nodig heeft, is het voor veel gebruikers gemakkelijk om hem te installeren zonder apps en data te hoeven verwijderen.

ios 8.4 installaties

iOS 8.4 installaties

De data over iOS 8.4 is alleen beschikbaar via derde partijen zoals Mixpanel. Officiële Apple statistieken zijn er dus niet. Het bedrijf uit Cupertino deelt alleen gegevens over de adoptie van ‘ronde’ iOS-systemen. Momenteel is iOS 8 (of nieuwer) geïnstalleerd op 84 procent van alle iOS-toestellen. iOS 7 staat nog op 14 procent en de overige twee procent staat voor oudere besturingssystemen.

Apple Music

Apple Music is de grote publiekstrekker van iOS 8.4. Dit is de eerste muziekstreamingdienst van Apple. Als gebruiker heb je toegang tot drie maanden proeftijd, waarmee je gratis naar 30 miljoen nummers kunt luisteren. Na drie maanden ga je maandelijks 9,99 euro betalen, of 14,99 euro als je met een gezinsaccount tot zes personen aanmeldt.

Lees meer over iOS 8.4

Categorie: iOS
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen