iOS 8.4 bèta beschikbaar voor ontwikkelaars: dit is er nieuw

Gijs Ettes
14 april 2015, 7:41
2 min leestijd
iOS 8.4 bèta beschikbaar voor ontwikkelaars: dit is er nieuw

Apple heeft de eerste iOS 8.4 bèta beschikbaar gemaakt voor geregistreerde ontwikkelaars. De laatste versie van iOS brengt een compleet vernieuwde muziek-app met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.4 bèta brengt vernieuwde muziek-app

De iOS 8.4 bèta komt nog geen week na de publieke release van iOS 8.3. De grootste verandering die de beta brengt, is de muziek-app. Deze is volledig op de schop gegaan en heeft een nieuw design dat meer ruimte biedt voor afbeeldingen van artiesten en albumhoezen. Je hebt ook zelf de mogelijkheid om afspeellijsten te personaliseren met een eigen plaatje en beschrijving.

Verder zie je in de nieuwe muziek-app bovenaan meteen de albums en afspeellijsten die je onlangs hebt toegevoegd. Door op de albums of lijsten te tikken, kun je meteen beginnen met luisteren. iTunes Radio (nog niet beschikbaar in ons land) is ook meer gestroomlijnd door Apple, zodat je sneller toegang hebt tot je favoriete radiostations.

Ook de MiniPlayer is op de schop gegaan, zodat je tijdens het browsen door je muziekbibliotheek gemakkelijk liedjes die afspelen bedient. Bovendien worden tracks die nu afspelen op een aantrekkelijkere manier getoond en zijn ze met een druk op de knop draadloos te streamen via AirPlay, zonder dat je het scherm hoeft te verlaten. De landschapmodus op de iPhone is overigens verwijderd, terwijl je op de iPad de beschikking hebben over een splitscreenmodus, zodat je gemakkelijker door je muziekbibliotheek kunt navigeren.

Tot slot zie je dankzij ‘Up next’ snel welke nummers uit je bibliotheek in de wachtrij staan om afgespeeld te worden. En met het vergrootglasicoontje en de globale zoekfunctie vind je sneller liedjes die je zoekt.

De muziek-app in actie

De video hieronder geeft een indruk van de verbeterde muziek-app in de iOS 8.4 bèta. Deze bevat nog niet, zoals eerder gedacht, de vernieuwde streamingdienst Beats Music. De nieuwe muziekdienst van Apple wordt mogelijk tijdens het WWDC in juni onthuld.

Het laatste nieuws over iOS 8.4

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen